Foto: nl.123rf.com

Bibliotheek Lek & IJssel start met AfhaalBieb in Houten, Leerdam en Vianen

  •   95 keer gelezen

REGIO • Speciaal voor ouderen en kinderen, voor wie online lezen niet vanzelfsprekend is, komt de Bibliotheek Lek en IJssel met een extra service: de AfhaalBieb.

Vanaf woensdag 8 april kunnen er weer papieren boeken geleend worden in Houten-Centrum, Leerdam en Vianen.

Afhalen op bestelling
Zoals de naam al doet vermoeden, kun je bij de AfhaalBieb alleen boeken afhalen. Leden kunnen op een bestelformulier tot vijf boeken bestellen op de website. Boeken die vóór 12:00 uur in de middag binnen zijn, kunnen de volgende dag tussen 10:00 uur en 14:00 uur opgehaald worden.

Veiligheidsmaatregelen
Uiteraard worden alle veiligheids- en hygiënevoorschriften van de overheid en het RIVM in acht genomen om de gezondheid van zowel bezoekers als bibliotheekmedewerkers te waarborgen. Zo worden alle boeken meerdere keren ontsmet en dragen medewerkers handschoenen.

Ook zijn er duidelijke regels voor het afhalen van de boeken. De boeken mogen slechts door één persoon worden opgehaald, er moet een eigen tas meegenomen worden en er mogen slechts twee personen in de wachtsluis staan.

Boeken inleveren is alleen mogelijk via de brievenbussen of de speciale kratten.

Speciale service voor ouderen en kinderen
De afgelopen weken is het online aanbod van de Bibliotheek Lek & IJssel enorm uitgebreid. Maar daarbij vielen de ouderen, kinderen en mensen die digitaal minder vaardig zijn tussen wal en schip. De AfhaalBieb is er speciaal voor deze groepen.

Kijk op de website voor meer informatie: www.bibliotheeklekijssel.nl/afhaalbieb.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }