Foto: Stockfoto 123RF

Drive-In condoleance bij Uitvaarthuis Vianen

  •   415 keer gelezen

VIANEN • Een bizarre tijd als deze Corona-periode vraagt om aanpassingen. Daarom komt Uitvaarthuis Vianen met de Drive-In condoleance.

Bij een Drive-In condoleance komt de overledene in de kist (eventueel met kleine kring van naasten) onder de speciaal ingerichte luifel aan de voorzijde van het Uitvaarthuis te staan. Genodigden rijden dan met hun eigen auto (zonder uit te stappen) langs de kist om op deze wijze persoonlijk afscheid te nemen. Met een hand op het hart kan dan, weliswaar op gepaste afstand, medeleven worden getoond aan de familie. 

Emotioneel zwaar voor iedereen
Martin Hendericks: "Met het Coronavirus heersend in de wereld zijn in Nederland tal van activiteiten ingeperkt om besmetting in te dammen die ook de uitvaart raken. Het op een 'normale' manier afscheid nemen van een overledene met veel bezoekers is al een aantal weken niet meer mogelijk. Afscheid nemen van een geliefde die overleden is aan het Coronavirus is, emotioneel, nog eens vele malen complexer. Omgaan met uitvaartwerkzaamheden binnen deze omstandigheden vraagt extra aandacht en vindingrijkheid."

Begrip van nabestaanden
Désirée Huis in 't Veld-Heinink: "De kring van nabestaanden past zich overigens uitstekend aan binnen de omstandigheden. Voor het rouwproces is van belang dat, rekening houdend met alle beperkingen, toch een vorm van afscheid gecreëerd kan worden. Echter mensen die niet tot de intieme kring behoren, hebben op dit moment nauwelijks gelegenheid om 'fysiek' afscheid te nemen. Om dat in deze tijd toch mogelijk te maken heeft Uitvaarthuis Vianen de Drive-In condoleance ingevoerd."

Corona richtlijnen
Drive-In bezoekers dienen uiteraard, voor ieders veiligheid, de overheidsrichtlijnen in acht te nemen.

Meer informatie: Martin Hendericks Uitvaartverzorging, www.mhuitvaartverzorging.nl.
 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }