Basisschool LEEF uit Hoef en Haag groeit

  •   454 keer gelezen

HOEF EN HAAG • Het is een bijzondere tijd op basisschool LEEF. Iets meer dan een jaar geleden werd de school gesticht en begonnen de voorbereidingen voor de opening. Meester Niels en juf Mieke zorgden er in de eerste maanden samen voor dat alles gereed was om op twee september 2019 de deuren te openen.

Door de groei van het aantal leerlingen werd het team per januari 2020 uitgebreid met juf Mirjam. Inmiddels is de school wederom bezig met het uitbreiden van het team. Begin komend schooljaar is wederom een extra collega nodig.

Videobellen
Ondanks de coronacrisis worden geen problemen verwacht met het aantrekken van een nieuw collega. De school heeft net als veel andere scholen in Nederland de afgelopen weken ervaring opgedaan met videobellen. Videobellen met collega's, ouders, kinderen en anderen is inmiddels ook op LEEF vanzelfsprekend geworden.

Leerkrachten
De school merkt weinig van het lerarentekort. "Het bouwen aan een nieuwe school met een onderscheidende onderwijsvisie is voor veel leerkrachten een interessante uitdaging. De afgelopen maanden hebben we regelmatig geïnteresseerde leerkrachten gehad die vrijblijvend op gesprek zijn geweest", aldus directeur Niels Dusamos.

Meer ruimte
Met de groei van de school is de groei van de beschikbare ruimte een prettige bijkomstigheid. In de komende periode is de volgende tijdelijke huisvesting klaar. Vanaf dat moment zullen de basisscholen: LEEF, Het Avontuur, Meester Vos en Het Talent, samen met Stichting Kinderopvang Vianen (SKV) het gebouw betrekken. Het gebouw staat inmiddels in Hagestein naast de huidige noodlokalen en de Meester Vosschool.

Nieuwbouw
Ondertussen is de school ook bezig met de nieuwbouw van het kindcentrum dat eind 2021 opgeleverd moet worden. LEEF is volop in gesprek met basisschool Het Avontuur, kinderopvang SKV en met De Architectenwerkgroep Tilburg (DAT) over de binneninrichting. De kredietaanvraag is in februari al goedgekeurd door de gemeente en de bouw ligt op schema.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }