Everdings bier wint drie gouden medailles bij Dutch Beer Challenge

  •   208 keer gelezen

EVERDINGEN • Everdings bier wint drie gouden medailles bij Dutch Beer Challenge, en dat is een opsteker in moeilijke tijden zo laat Fortbrouwerij Duits&Lauret weten. 

"De horeca is zeer zwaar getroffen door de gevolgen van het Corana virus. Als brouwerij met proeflokaal raakt het ons hard. De mooie waardering voor onze bieren is, zeker nu, hartverwarmend!"

Tijdens de zesde Dutch Beer Challenge zijn drie van Fortbrouwerij Duits&Lauret bekroond met gouden medailles. 

"Zeer trots zijn we op de gouden medaille voor onze Blond. Een aangenaam fris en hoppig bier. Ook ons mooie bewaarbier; de Biere de Garde Brune scoorde goud in de categorie licht donker. Een van onze specialiteiten, de Houtgerijpte Rook Dubbelbock, pakte goud in de categorie innovatie/ rook", vertelt Marco Lauret.

De Dutch Beer Challenge is een toonaangevende bierkeuring met een groot deelnemersveld. Er zijn toonaangevende Nederlandse en internationale bierkeurmeesters vertegenwoordigd om de bieren te beoordelen. Van de inmiddels ruim 700 Nederlandse brouwerijen waren er 400 bieren in competitie.

Naast deze fraaie bekroningen zijn de bieren ook nog in de race voor het beste Nederlandse bier van 2020. De uitslag hiervan wordt bekend gemaakt op donderdag 16 mei.

"Wij hopen dat veel mensen onze bieren komen kopen. Ons proeflokaal is helaas gesloten net als de horeca waar wij aan leveren. Ons winkeltje op fort Everdingen is nu extra geopend om de bieren voor thuis aan te kunnen schaffen."
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }