Foto: Stockfoto 123RF

Fiets- en voetveren Rivierenland later in de vaart

  •   76 keer gelezen

REGIO • Uit®waarde heeft besloten om de toeristische fiets- en voetveren in Rivierenland over de Waal, Maas, Lek, Neder-Rijn en Linge later in de vaart te nemen in verband met de voortdurende Coronacrisis.

De geplande openingsdatum van 2 mei wordt daarom verschoven (onder voorbehoud) naar zaterdag 13 juni 2020. Vanaf deze datum zal er dagelijks volgens het vaarschema worden gevaren.  

Het weloverwogen besluit is genomen om de gezondheid van onze vrijwillige schippers en kaartverkopers te waarborgen. Op de voornamelijk kleine pontjes zijn er veel contactvlakken zoals de smalle loopbruggen naar de beide veerstoepen. Daarbij vindt het afrekenen niet altijd contactloos plaats waardoor de voorgeschreven 1,5 meter afstand met de passagiers niet volledig in acht kan worden genomen. 

Het betreft de voetveren: Beuningen-Slijk-Ewijk, Druten-Dodewaard, Varik-Heerewaarden, Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik, Pontje Ham, Rhenen-Lienden, Renkum-Heteren, Heukelum-Galgenwaard en de Liniepont (Werk aan het Spoel, Fort Everdingen, Werk aan de Groeneweg).

Informatie over het in de vaart gaan en andere informatie over de pontjes staat op de website uiterwaarde.nl onder pontjes. Volg ons via de sociale mediakanalen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws: https://www.facebook.com/Voetveer/ en https://twitter.com/voetveren.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }