Foto: Stockfoto 123RF

Lichte stijging van corona-ziekenhuisopnamen

  •   125 keer gelezen

REGIO • Het aantal ziekenhuisopnamen van coronapatiënten uit de regio is op donderdag 2 april licht gestegen. Dat meldt het RIVM.

Twaalf inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden liggen momenteel in het ziekenhuis vanwege corona, gisteren telde het RIVM in Vijfheerenlanden elf ziekenhuisopnames. Eerder vandaag liet burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenanden via Twitter al weten dat er in zijn gemeente in de afgelopen 24 uur dertien mensen bijgekomen zijn die positief hebben getest op het covid19-virus.

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis staat landelijk gezien op 5.784 (+625). Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.339 (+166). Het totaal aantal positief geteste patiënten: 14.697 (+1.083).

Gemeenten brengen geen informatie naar buiten over in welke kernen mensen besmet zouden zijn. "Binnen de regio is afgesproken om coronabesmettingen en overledenen als gevolg van een coronabesmetting alleen op gemeenteniveau te communiceren. Dit doen we om de privacy van zieken en overledenen zoveel mogelijk te waarborgen", zo is te lezen op de website van de gemeente Vijfheerenlanden.

Actuele informatie over aantallen coronabesmettingen in Nederland, per gemeente, zijn te vinden op de website van het RIVM.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }