Foto: Stockfoto 123RF

Maatregelen coronavirus leiden tot meer irritaties onder buren

  •   563 keer gelezen

VIANEN • Instanties zoals de politie en woningbouwcorporaties, verwachten dat het aantal burenruzies de komende tijd zal toenemen.

Steeds meer mensen zijn aan huis gebonden en rumoer in en om de woning neemt toe. En dat leidt tot irritaties onder buren, irritaties die kunnen leiden tot burenruzies. Waar normaal buurtbemiddeling op bezoek komt om een gezamenlijk gesprek tussen buren te organiseren is die werkwijze door de omstandigheden anders.

Daarom heeft Buurtbemiddeling Vianen voor buren een aantal tips. 
• Houd je buren op de hoogte
Je kunt een briefje door de bus doen om aan je buren te vertellen dat de kinderen thuis zijn, dat je gaten in de muur gaat boren of één keer per dag een workout doet met het hele gezin.
• Heb begrip voor elkaar
We helpen allemaal de verspreiding van het coronavirus te beperken. Plekken waar veel mensen komen vermijden we, bezoekjes aan familie worden uitgesteld en we blijven zoveel mogelijk binnen. De situatie vraagt om meer begrip voor elkaar want de maatregelen raken ons allemaal.

Wat als je overlast ervaart van de buren?
• Praat met de buren (via de telefoon).
• Je kunt een brief aan de buren schrijven. Buurtbemiddeling helpt je graag zo'n brief te schrijven.

Telefonisch contact met Buurtbemiddeling.

Buurtbemiddeling Vianen staat klaar met een luisterend oor en advies. Wie het prettig vindt om met de coördinator van Buurtbemiddeling te praten, kan bellen naar: Jette Bertels, 06-47920229 (maandag-donderdag tijdens kantooruren). Via de mail om advies vragen kan ook: buurtbemiddeling@welzijnvianen.nl

Op www.welzijnvianen.nl/buurtbemiddeling zijn uitgebreide tips lezen. 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }