5G, robotisering, Artificial Intelligence... We want more! [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

5G, robotisering, Artificial Intelligence... We want more!

  •   keer gelezen

Sneller dan het licht zijn ze, de ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie. Je houdt het haast niet bij en dat is meteen de valkuil. Je zit er actief bovenop, bezoekt seminars en zelfs dan loop je vaak nog achter de feiten aan.


Niet getreurd, er is een heel goed alternatief. Laat je bijpraten door experts. Neem bijvoorbeeld trendwatcher Jesse van Doren. Vanaf zijn 11e heeft hij al verschillende ondernemingen in de technologie en innovatie. Inmiddels heeft hij met zijn team al voor bedrijven als Google, Netflix en BMW gewerkt. Hij vertelt je niet alleen alles over deze onderwerpen, maar geeft ook handige concrete tips die jij meteen in je business kunt toepassen. Hieronder vertellen wij je alvast het een en ander! 

Razendsnel 5G: klaar, voordat je wacht
Het zit er al even aan te komen, maar komt nu toch echt dichtbij: het 5G netwerk. Het is regelmatig in het nieuws en het is nog even afwachten hoelang het nog duurt voordat we dit in Nederland zullen krijgen. De Europese Commissie heeft in ieder geval aangegeven dat het eind 2020 werkend moet zijn. Vol verwachting klopt ons hart! Waar de komst van het 4G netwerk al een enorme doorbraak was, doet 5G daar nog eens een flinke schep bovenop, weet ook Jesse. Niet alleen privé ben je overal veel beter bereikbaar en is je verbinding een stuk sneller, vooral zakelijk gezien biedt het 5G netwerk heel veel nieuwe kansen en mogelijkheden.

De voordelen op een rijtje:  
- Het 5G netwerk is vele malen sneller dan het 4G netwerk;
- Het netwerk is een stuk betrouwbaarder;
- Allerlei apparaten kunnen aangestuurd worden via het netwerk;
- Zorgt voor innovatie in verschillende branches.  

Robotisering
Ook de ontwikkelingen op gebied van robotisering gaan erg hard. Overal waar je kijkt zie je bedrijven die dit oppakken. Velen zijn bang dat hierdoor de werkloosheid zal toenemen, maar dit zal waarschijnlijk wel meevallen. Dat het anders wordt is natuurlijk wel duidelijk. Maar de robots zullen ook voor nieuwe banen zorgen, denk alleen maar aan het onderhoudt hiervan. Bovendien kunnen ondernemers zich nog meer op hun klantgerichtheid focussen, nu andere taken geautomatiseerd worden. En mocht nou echt blijken dat er minder werk overblijft, dan verdelen we de huidige workload toch over meer verschillende banen en werken we bijvoorbeeld voortaan 6 uur per dag? Of dit realiteit wordt? In ieder geval voorlopig nog toekomstmuziek.  

Artificial Intelligence
Artificial intelligence is overal om ons heen en het wordt groter en groter. We zijn hier zo aan gewend dat het soms niet eens meer opvalt dat het er is. Als je er over nadenkt sta je er verstelt van… slimme apparaten in huis, zelfrijdende auto's, chatbots en ga zo maar door, waarvoor het al toegepast wordt. Er gebeurt ontzettend veel op dit gebied en steeds meer bedrijven en organisaties gebruiken het. Zo is het al mogelijk om aan de hand van websitegedrag te voorspellen of iemand een klant gaat worden of niet. Artificial Intelligence is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Benieuwd hoe jij dit in jouw business nog meer kunt inzetten? Een inspirerend persoon die je hier meer over kan vertellen is 
 
Jesse van Doren. Hij heeft altijd hele praktische voorbeelden, wat dit soort nieuwe ontwikkelingen voor jouw business zullen betekenen, zodat je jouw bedrijf naar een 'next level' kunt brengen! 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier