• De stoelen blijven leeg, ook op de Tijl Uilenspiegel in Vianen.
• De stoelen blijven leeg, ook op de Tijl Uilenspiegel in Vianen.

Tijl Uilenspiegel: Thuisleren en het grote gemis van samenzijn op school

  •   336 keer gelezen

VIANEN • De scholen zijn gesloten, ook de kinderen van de Tijl Uilenspiegel zijn thuis. Even leek het wel leuk: lekker uitslapen en zomaar overdag een filmpje kijken of even lekker niks doen. Maar inmiddels blijken de kinderen vooral hun klasgenootjes te missen en het ritme van het naar school gaan. 
 
Zoals op andere scholen verzorgt ook de Tijl Uilenspiegel een thuisprogramma. Elke leerling heeft een weektaak.  In die weektaak staan opdrachten die ze digitaal en schriftelijk kunnen maken. Natuurlijk staan er ook allerlei links of 'challenges' in om het leren te stimuleren, in beweging te blijven of lekker creatief bezig te zijn.  

De leerlingen zijn vanuit school al gewend om online te werken met laptops en iPads. Dit is voor kinderen en leerkrachten fijn. De leerlingen kennen de programma's al en leerkrachten kunnen vanuit hun eigen thuiswerkplek de vorderingen van de leerlingen bijhouden.  

Er wordt door de leerlingen en de ouders heel hard gewerkt en er ontstaan allerlei creatieve ideeën. Ook is er gelukkig op allerlei manieren contact, zodat we elkaar niet zo hoeven te missen. Er wordt door ouders en leerlingen gebeld, gemaild, gechat. Ook worden er foto's gestuurd, zodat we elkaar toch nog een beetje kunnen zien.  

Iedereen doet er alles aan om uit deze situatie toch het beste te halen. Maar het liefst….. willen we dat de school weer heel gauw open gaat. 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }