Bram Schoonhoven: 'spiegel en geweten van de raad'

  •   583 keer gelezen
Foto: Aangeleverd

VIJFHEERENLANDEN • Bram Schoonhoven (CDA) was tien jaar lang de spiegel en het geweten van de gemeenteraad van Vianen en fusiegemeente Vijfheerenlanden. Dat zei burgemeester Sjors Frölich maandagavond tijdens de raadsvergadering. Schoonhoven besloot vorige maand vanwege persoonlijke omstandigheden zijn raadslidmaatschap te beëindigen.

Frölich noemde Schoonhoven 'onvermoeibaar, zeer gepassioneerd en bevlogen, met een sterk eigen mening. En als commissievoorzitter een kundig en gedreven leider. Maar wel een tikkeltje eigenwijs." 

CDA-raadslid Marieke van der Spek vond het bewonderenswaardig dat Bram Schoonhoven zich tien jaar lang had ingezet voor inwoners en de democratie. In de fractie viel hij op door zijn grote inhoudelijke kennis. "Hij hield ons scherp. Hij was kritisch, soms een beetje eigenwijs, maar hij bleef altijd opbouwend en ging altijd voor het beste resultaat." Bram Schoonhoven ontpopte zich anderhalve jaar geleden tot een echt campagnedier, wat uiteindelijk resulteerde in de grote verkiezingswinst voor de christen-democraten. "Je hebt daarmee de lat voor ons zeer hoog gelegd", aldus Van der Spek. 

Henk van Nieuwenhuijzen uit Lexmond werd maandagavond geïnstalleerd als nieuw raadslid voor het CDA.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }