Foto: Stockfoto 123RF

Kringloop Vianen maakt mondmaskers voor zorgpersoneel

  •   274 keer gelezen

VIANEN • Vrijwilligers van het Textielatelier van de Kringloop Vianen maken mondmaskers voor iedereen die actief is in de buurtzorg, ouderenzorg, in de verloskunde of werkt met andere kwetsbare groepen.

Deze zorgverleners kunnen niet de gewenste afstand van anderhalve meter houden ter bescherming tegen het coronavirus. De behoefte aan kapjes is groot, omdat voor elke cliënt een schoon exemplaar nodig is.

De kringloop stelt al het aanwezige katoen beschikbaar, dat op hoge temperatuur gewassen kan worden. De winkel is weliswaar voorlopig gesloten voor het publiek, maar vrijwilligers kunnen er op afspraak wel stoffen en patronen ophalen.

Nu al hebben ongeveer vijftien vrouwen zich gemeld om te helpen. Het eerste verzoek om kapjes te leveren komt van Buurtzorg Nieuwegein Zuid, maar inmiddels liggen er ook aanvragen van organisaties uit Vijfheerenlanden.

Op dit moment is er veel behoefte aan biaisband en keperband en katoenen stoffen. Wie mee wil helpen en ook werkers in de zorg die kapjes nodig hebben, kan mailen naar info@kringloopvianen.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }