Foto: Stockfoto 123RF
coronavirus

Geen bezoekers in ZorgSpectrum-locaties

  •   354 keer gelezen

VIANEN • Het bericht dat het Kabinet nam om alle verpleeghuizen te sluiten, kwam niet onverwachts. Toch was het voor ZorgSpectrum een moeilijk moment om donderdagavond de deuren voor bezoekers te sluiten. Het gaat in Vianen om de aangesloten locaties De Plataan en de woonvormen van ZorgSpectrum in Hof van Batenstein.

Al eerder, op zondag 15 maart, nam de organisatie het besluit om slechts één bezoeker per cliënt per dag toe te laten. Hiermee nam zij aangescherpte maatregelen om het risico op besmetting van kwetsbare ouderen met het Corona-virus te beperken.

Bestuurder Vivian Broex: "We hebben ons de laatste dagen voorbereid op een mogelijke sluiting. Dat deze maatregel al zo snel genomen moest worden, is verdrietig. Toch beseffen wij dat het de enige juiste maatregel is." 

Sociaal isolement
Broex: "In deze onzekere tijd is de grootste uitdaging dat we mogelijkheden bedenken waarop cliënten en hun mantelzorgers met elkaar in contact kunnen blijven. Hierbij kunnen we denken aan bellen, whatsappen en beeldbellen. Dit weekend worden er extra tablets verspreid op de woningen en we kijken of we op vaste momenten contact kunnen maken met familie. Ook het maken van tekeningen, het schrijven van kaartjes en persoonlijke berichten zijn welkom."

"Maar er zijn vast ook nog vele andere mogelijkheden vandaag de dag. Het is onze uitdaging om ook gedurende deze onzekere tijd andere vormen te vinden om met elkaar in contact te blijven. ZorgSpectrum heeft een 'omdenk-team' samengesteld zodat alle mogelijkheden worden verkend. Zij kijken naar creatieve oplossingen voor cliënten en mantelzorgers, anderzijds onderzoeken zij ook mogelijkheden om de huidige zorgprofessionals in deze periode te ondersteunen. Alle ideeën hiervoor zijn welkom. Via de website kunnen mensen hun ideeën achterlaten." 

Applaus voor de zorg
De komende periode is onzeker. Wel staat ons volgens Broex nog een enorme uitdaging te wachten rondom de medewerkers van ZorgSpectrum.

"Hoe de besmetting van het virus zich ontwikkelt weten we niet. Het is spannend en we hebben elkaar keihard nodig. Mijn allergrootste zorg op dit moment is dat we onvoldoende beschermingsmiddelen hebben. Dit is onvoorstelbaar, maar wel de realiteit. We zijn in gesprek op regionaal en landelijk niveau. Daarnaast is het van belang dat we elkaar weten te vinden in deze periode en elkaar ondersteunen. We doen er alles aan om ook de huidige zorgmedewerkers te ondersteunen. Er zijn veel oud collega's met een zorgachtergrond of mensen die ooit in de zorg hebben gewerkt, die ons willen helpen. Ik ben daar heel dankbaar voor."

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }