Geld sparen voor je kind zonder een te hoog risico: wat zijn de opties? [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Geld sparen voor je kind zonder een te hoog risico: wat zijn de opties?

  •   keer gelezen

Voor wanneer je kind later groot is, kan het fijn zijn om voor hem of haar een zakcentje achter de hand te hebben. Op deze manier kun je hem of haar van een studie, droomreis, woonruimte of zijn of haar rijbewijs voorzien.


Tevens kan het zijn dat jij de financiën van jouw kind in zijn of haar eigen handen wil leggen, maar het lopen van hoge risico's hierbij wil vermijden. Echter komt zowel jij als jouw kind hierbij in aanraking met lage spaarrentes, die momenteel variëren van een kleine 0,01% tot een ietwat ruimere 0,5%. Maar waar let je op bij het kiezen van een spaarrekening voor je kind? En hoe voorkom je een hoog risico te lopen?

Een spaarrekening openen
Het openen van een spaarrekening voor jouw kind biedt jouw kind een goede basis voor zijn of haar toekomst. Je kunt hiervoor een reguliere spaarrekening openen waar jij als ouder periodiek geld op stort, of je kunt een speciale spaarrekening voor kinderen openen. Deze optie wordt geboden door grotere banken als ABN, ING en RABO, en voorziet jou van een structureel overzicht, en jouw kind van realistische spaardoelen. Vaak brengt een kinderspaarrekening een leuke actie met zich mee, zoals een bonusrente. Hierdoor zal jij sneller geneigd zijn om geld voor jouw kind opzij te zetten, en zal jouw kind (hopelijk) geneigd zijn om dit er langer op te laten staan. 

De beste optie voor jouw kind
Wanneer je op het punt staat om een spaarrekening te openen voor jouw kind, is het belangrijk om hierbij te letten op de bank waarop je deze opent. Zo zijn aspecten als rente en voorwaarden van belang. Het kiezen van een bank die bij jou past, kan echter vrij lastig zijn. Om eenvoudig een bank te kiezen zonder een al te hoog risico te lopen, ga je naar Sparen.nl. Sparen.nl is een onafhankelijke informatie- en vergelijkingssite, waarop je alles omtrent sparen vindt. Deze site biedt jou niet alleen inzicht in de rente en voorwaarden van diverse spaarproducten, maar is ook nog eens overzichtelijk, helder, en objectief, waardoor jij binnen een handomdraai de beste spaarrekening voor jouw kind hebt gevonden. Sparen.nl vereenvoudigt de manier waarop jij de hoogste rendement met daarbij de beste voorwaarden kiest, zodat jij jouw kinderspaarrekening niet alleen direct kunt openen, maar deze ook nog eens ten alle tijden op te zeggen is. 

Waar let je op? 
-    Spaarrentes veranderen regelmatig. Houd, wanneer jij een spaarrekening kind opent, de aanbieders en rente in de gaten om teleurstelling te voorkomen.
-    Zodra jouw kind achttien jaar is, is hij of zij in staat te doen met het geld wat hij of zij wenst te doen. Om te voorkomen dat het geld opgaat aan zaken waarvoor jij het geld niet gespaard hebt, kun je het geld herroepelijk schenken. Dit is een goed alternatief om grip op het geschonken geld te houden. 
-    Als ouder zijnde mag je jaarlijks maximaal € 5.428 belastingvrij sparen of beleggen op de rekening van jouw kind. Voor grootouders geldt hiervoor een bedrag van maximaal € 2.173. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier