De noodzaak van een server voor jouw website [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

De noodzaak van een server voor jouw website

  •   keer gelezen

Als je een website hebt, moet deze 24/7 bereikbaar zijn voor je bezoekers. Daarom moet je website ergens op een server staan. Voor redelijk simpele websites is een web hosting pakket voldoende. Maar als je een grote en complexe website hebt, die altijd goed en snel moet werken, kun je beter kiezen voor server hosting. Ook hierin kun je weer onderscheid maken tussen verschillende vormen. Ben je ook op zoek naar een geschikte hosting? Dan zit je hier goed, we vertellen je namelijk iets meer over shared hosting, VPS en dedicated servers. 


Let op de volgende zaken
Welke vorm van hosting je ook kiest, er zijn altijd een aantal dingen waar je op moet letten, die invloed hebben op je website, app of wat er dan ook op de server staat. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

-    Hoeveel SSD opslag er is.
-    Hoeveel dataverkeer de server aan kan.
-    Of en hoe vaak er back-ups worden gemaakt.
-    De beveiliging van je website.
-    Hoeveel e-mailadressen er in je pakket zitten.

Shared hosting
Bij een shared hostingpakket, deel je de server waar je website op staat met andere mensen. Het voordeel hiervan is dat het goedkoop is, maar het nadeel is dat het soms best traag werkt. Als iemand anders een grote website of veel bezoekers heeft, zal dit de snelheid van jouw website beïnvloeden. Als je een klein bedrijf bent en je website niet zo belangrijk is, is dit prima, maar voor een grote website werkt dit vaak niet goed.

VPS
Een VPS is een virtual private server en valt dan ook onder hosting server. Hierbij heb je een eigen stukje server van een fysieke server die je zelf in kunt richten. Het voordeel is dat het veel sneller werkt en dat je meer mogelijkheden hebt. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde software op de server zetten en de server zelf beveiligen. Het nadeel is alleen wel dat je iets meer kennis nodig hebt.

Dedicated server
Bij een dedicated server heb je je eigen fysieke server. Hiermee heb je net als bij een VPS een stuk meer mogelijkheden maar zul je ook over meer kennis moeten beschikken om alles goed in te richten. Daarnaast kost een dedicated server vaak ook een stukje meer. Bedrijven met grote websites of applicaties kiezen vaak voor deze server. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier