Duitse kwaliteit voor een prikje [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Duitse kwaliteit voor een prikje

  •   keer gelezen

Het importeren van Duitse tweedehands wagens zit in de lift. Maar waarom is dat nu precies? Een voor de hand liggend antwoord is dat de prijzen lager liggen in Duitsland en je dus meer auto krijgt voor je geld. Er zijn echter meer factoren die aanzetten tot auto importeren Duitsland.


Duitse kwaliteit en stiptheid
Duitsers zijn bekend voor hun kwalitatief werk en hun stiptheid. Een Duitse eigenaar zal meestal naar een erkende dealer gaan voor onderhoud. Deze dealers gebruiken officiële onderdelen en voeren alles uit volgens het boekje. Periodiek onderhoud zal steeds op tijd gebeuren en geregistreerd worden in het onderhoudsboekje van de wagen. Als je zeker wilt zijn van de autohistorie is het ten sterkste aan te raden om een tweedehands wagen te kopen bij een officiële dealer. Indien je aankoopt bij een privé persoon of onofficiële handelaar is het grondig inspecteren en controleren van de wagen en bijbehorende documenten noodzakelijk.

De prijs
De prijs van Duitse tweedehands wagens is beduidend lager dan die in Nederland. Dit is de nummer 1 reden waarom steeds meer Nederlanders kiezen voor een auto importeren. De aankoop van een nieuwe wagen in Duitsland is goedkoper dan een identiek model in Nederland en dat is de eerste rede. Het aanbod van tweedehands wagens is groter wat maakt dat de prijs nog meer reduceert. Doordat de oorspronkelijke prijs lager is, kopen Duitse eigenaars modellen met veel opties. Dit alles maakt dat je succesvol op zoek kan gaan naar de auto met de gewenste kleurencombinatie en opties.

Het aanbod van tweedehands voertuigen is ook nog eens veel jonger in vergelijking met Nederland.

Het verschil in prijs tussen een wagen met kleine en grote cilinderinhoud is ook niet zo uiteenlopend als in Nederland. Duitser zullen dus vaker voor een grote motor kiezen. Wat het comfort en de duurzaamheid van de wagen vergroot. Een motor met een grote cilinderinhoud wordt minder belast en is daarom minder onderhevig aan sleet.

Communicatie
Als je een auto koopt moet je communiceren met de verkoper. Voor de meeste Nederlanders is het gemakkelijker te communiceren in het Duits dan pak weg het Roemeens. Een andere taaloptie kan Engels zijn. Nederlanders spreken over het algemeen vlot Engels en zowat de helft van de Duitsers zijn ook de Engelse taal machtig. Een goede en duidelijke communicatie is noodzakelijk om misverstanden te vermijden.

Afstand
Duitsland is relatief dichtbij Nederland. Als je de wagen wil transporteren, kost dit geld en hoe korter de afstand, hoe goedkoper het is voor je portemonnee. Het is altijd een goed idee om zelf eerst eens een kijkje te gaan nemen naar de wagen, om alles eens grondig te inspecteren. Een tripje naar Duitsland is dan niet het einde van de wereld.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier