Persoonlijke lening wordt steeds populairder [ingezonden mededeling]
Foto: Stockfoto 123RF
ingezonden mededeling

Persoonlijke lening wordt steeds populairder

  •   keer gelezen

De persoonlijke lening is een van de consumptieve kredieten waarvan de populariteit toeneemt. Er liggen uiteraard een aantal redenen ten grondslag aan de stijging van de populariteit. Bijvoorbeeld dat een persoonlijke lening een vastomlijnd verloop kent. De consument weet waar die aan toe is bij de keuze voor dit krediet. De rente heeft een vast tarief en de looptijd is vooraf bekend. De maandlasten staan dan ook vast, zodat de consument het uitgavenpatroon daar eenvoudig op kan aanpassen.


Leendoel als belangrijke pijler
Een persoonlijke lening is bij uitstek geschikt voor de aanschaf van consumptieve goederen. Bijvoorbeeld om een nieuwe of een tweedehands auto te kopen. Of om de volgende vakantie in een gefinancierde caravan of camper door te brengen. De bestemming van het geld heeft een concreet leendoel. Daar is een persoonlijke lening nu eenmaal een perfect krediet voor.

Het is niet voor niets dat een persoonlijke lening steeds vaker een naam krijgt met een concreet doel. Bijvoorbeeld een autolening of caravanlening. De naam is anders en geeft lading aan de financiering, maar het gaat hier gewoon om een persoonlijke lening. Het is voor de consument prettig om te weten waar die aan toe is. Deze financiering heeft geen vrijblijvend karakter, maar kent een verplichte aflossing.

Het is ook niet mogelijk om een afgelost bedrag weer op te nemen, zoals bij een doorlopend krediet wel kan. Consumenten kiezen tegenwoordig echter liever voor een vaste looptijd met vaste aflossing in plaats van aan een oneindig krediet vast te zitten.

Steeds vaker verbouwing financieren met persoonlijke lening
Naast de financiering van de aanschaf van consumptieve goederen geldt dat de persoonlijke lening ook populair is voor verbouwingen. Vooral als het niet gaat om grote renovaties, maar bijvoorbeeld om een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Of om de vloer en wanden in huis op te knappen. In het verleden was een tweede hypotheek of verbouwingshypotheek daar vooral populair voor.  

Er is echter al enige tijd sprake van een verschuiving naar de persoonlijke lening. Dat heeft onder meer met het gemak te maken. Er komt geen notaris aan te pas en er is geen taxatie van de woning nodig en er zijn geen advieskosten. Een persoonlijke lening is sneller geregeld in verhouding tot de tijd die het kost om een hypotheek te laten passeren. Tot slot is er nog een reden waarom de persoonlijke lening populair is. Dat is de mogelijkheid om als de looptijd nog actief is al extra af te lossen zonder extra kosten. 
 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier