De toekomst van de productielijnen [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

De toekomst van de productielijnen

  •   keer gelezen

Evolutie, een woord waar veel mensen rillingen van over het lijf krijgen, maar nog meer mensen reikhalzend naar uitkijken. Het is overal en het gebeurt elke seconde van de dag. Niet alleen in ons lichaam en om ons heen, maar ook in techniek, zowel digitaal als mechanisch. Denk hierbij aan de productiebranche zoals een arm de auto productie, medische oplossingen en zelfs op de Marsrover die nu op Mars aan het verkennen is. Evolutie is overal. 


De sterke arm der bouwen
Zoals hierboven al vermeld, is een robotarm niet meer weg te denken in de auto industrie. Vroeger moest men alle onderdelen zelf tillen en op de plek houden terwijl een collega deze op het chassis of frame lastte. Dit hoeft nu niet meer en met een druk op de knop van de operator van de arm zal deze 2 armen tegelijkertijd aan kunnen sturen, door middel van de software waar de operator zich mee bezig houdt. Deze zorgt ervoor dat degene die de armen bediend, kan doorgeven wat de bedoeling is, op mm's nauwkeurig in een veel hogere snelheid als ervoor. Hierdoor is niet alleen het hele proces versneld met hogere kwaliteit eindresultaat, maar het personeel erachter zal ook minder ziekteverzuim hebben, waardoor de algehele productie van een bedrijf stijgt, wat zorgt voor meer omzet en een betere economische status. De mens zal voor de komende jaren nog wel nodig blijven, want we zijn nog niet op een niveau dat de machines bij aanzetten zelf weten wat er die dag gedaan moet worden. De mens blijft in onze levens nog wel -wellicht- DE belangrijkste factor van heel het proces. 

Achter de armen
Niet alleen de productie sector heeft baat bij meer efficiëntie en hogere productie waardes. Denk ook eens aan de IT- sector die het drukker heeft gekregen. Waar apparaten staan moet aansturing en herprogrammering of updates op reguliere basis plaatsvinden, dus ook deze branche zal profiteren van het succes van een productiebedrijf. Steeds meer komt het voor dat deze bedrijven eigen IT-afdelingen gaan krijgen, die zich helemaal focussen op de dagelijkse gang van digitale zaken. Daarnaast zijn er monteurs nodig voor de onderhoud van de armen, die weer op hun plek nauwkeurig moeten samenwerken met de IT heren en dames, dus veel meer baat, dan ellende. 

De maatschappij
Het enige wat steeds sneller en sneller moet in hogere kwaliteit. Het meetpunt van succes van een bepaald land. Hoe beter de maatschappij, hoe beter het met een land haar economische gesteldheid is. Het is dus logisch dat de versnelling en evolutie van digitale en mechanische onderdelen van een bedrijf ook omhoog moet. Met de aanschaf van armen op de werkvloer wordt er wellicht afscheid genomen van een paar man aan de lopende band, maar er wordt zoveel meer werk verzorgd voor de onderhoud van de armen. Wil dit zeggen dat de armen veel meer geld kosten als opleveren? Nee helemaal niet en zelfs het tegenovergestelde. Omdat de armen zo hard doorwerken, geen pauze behoeven en altijd als voorgeschreven werken (mits IT hun werk goed heeft gedaan), is het resultaat een hogere preciezere kwaliteit, op hogere snelheid. Bij de investering van armen levert het op een eerder moment het break even punt en kan er sneller winst gemaakt worden, wat weer bijdraagt aan een betere mooiere economie. 

Evolutie slecht? Helemaal dus niet. Iedereen zou het moeten toejuichen! 


 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier