Prentenboekenpakket voor baby Rosa uit Vianen

  •   313 keer gelezen

VIANEN • Met dank aan de Bruna Vianen mochten de medewerkers van Stichting Kinderopvang Vianen afgelopen donderdag een prachtig prentenboekenpakket overhandigen aan baby Rosa en haar papa.

De ouders van Rosa hadden deelgenomen aan de 'voorlees winactie' van Stichting Kinderopvang Vianen in samenwerking met de Bibliotheek en lokale boekhandel Bruna Vianen.

De actie, die spontaan is ontstaan tijdens de Nationale voorleesweek, mocht op warme belangstelling rekenen. Zo'n 150 (groot)ouders reageerden in korte tijd op het online bericht met de vraag aan wie ze deze stapel prentenboeken graag zouden willen voorlezen. Met deze actie vragen Stichting Kinderopvang Vianen, de Bibliotheek en Bruna Vianen aandacht voor het belang (en plezier) van voorlezen.

Naast verschillende bekende prentenboeken zoals 'Kikker' en 'Ssst de tijger slaapt' ontving Rosa ook het prentenboek van 2020: Moppereend!

"Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest, of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip," aldus de initiatiefnemers van de wedstrijd.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }