• Een aanvallende actie van VIKO-speler Thorven Oostrom.
• Een aanvallende actie van VIKO-speler Thorven Oostrom. (Foto: Peter Verbeek)

VIKO in zinderende wedstrijd langs Tiel'72

  •   117 keer gelezen

VIANEN • Met een mooi afstandsschot zorgde Jelmar van Zoolingen voor de winnende goal tijdens de regionale korfbaltopper tussen VIKO en Tiel'72. In een wedstrijd die bol stond van de spanning werd het uiteindelijk 16-15 in het voordeel van VIKO.

VIKO en Tiel'72 stonden voor aanvang van de wedstrijd, samen met Telstar, op de eerste plaats.

Gelijk op
In de eerste helft waren beide ploegen flink aan elkaar gewaagd. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Beide ploegen kwamen overigens maar moeilijk tot scoren en hielden elkaar in evenwicht. VIKO leek sterker en creëerde meer kansen. Maar de thuisploeg wist ze niet te benutten, waardoor Tiel'72 bijbleef en zelfs met een 6-7 voorsprong de rust in wist te gaan.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. De spanning was te snijden en beide ploegen knokten letterlijk voor elke bal. De scheidsrechter moest hard werken om de wedstrijd in goede banen te leiden en legde de bal regelmatig op de stip. Dit was in voorgaande wedstrijden vaak een zekerheidje voor de ploeg uit Vianen, maar nu werden er maar liefst vijf strafworpen gemist. Maar meteen daarna werd vaak gescoord door middel van een velddoelpunt. Daardoor bleef de schade beperkt.

Ook Tiel'72 mistte door de spanning drie strafworpen. Met nog twaalf minuten te spelen stond er een 12-12 op het scorebord en werd er erg nerveus gespeeld. VIKO raakte de grip op de wedstrijd, door alle gemiste kansen, volledig kwijt en leek af te stevenen op een nederlaag. Tiel'72 scoorde drie keer op rij.

Herpakken
De overwinning werd al bijna gevierd. VIKO wist zich echter op tijd te herpakken door één doelpunt van Jelmar van Zoolingen en twee van Marcel Hijnen. Daardoor kwamen de Vianezen op gelijke hoogte. In de laatste twee minuten werden er door beide ploegen veel fouten gemaakt en was het wachten op een gelijk spel. Echter de sterk spelende Jelmar van Zoolingen legde nog eenmaal van grote afstand aan en wist de bal door de korf te mikken, 16-15.

In de laatste minuut wisten de spelers van Tiel'72 echter niet meer te scoren.

Koppositie
Medekoploper Telstar wist ook niet te winnen, waardoor VIKO nu weer alleen aan kop gaat in de tweede klasse. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg kan er nog van alles gebeuren. Daardoor zal de competitie tot het eind spannend blijven.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen - 6, Marcel Hijnen - 5, Thorven Oostrom - 2, Aron Neijmeijer - 2, en Annelies Visser - 1.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }