De concentratie van je werknemers en ergonomie op de werkvloer verbeteren [ingezonden mededeling]
Closeup of businesswoman typing on laptop computer
Closeup of businesswoman typing on laptop computer (Foto: Stockfoto)
ingezonden mededeling

De concentratie van je werknemers en ergonomie op de werkvloer verbeteren

  •   keer gelezen

Het liefst wil je dat al je werknemers 8 uur per dag geconcentreerd aan het werk zijn. De arbeidsproductiviteit gaat hiermee omhoog en dit heeft veel voordelen voor je bedrijf. Uiteraard is dit niet de realiteit. Mensen raken afgeleid en kunnen simpelweg niet 8 uur lang achter hun bureau blijven zitten en geconcentreerd te werk gaan. Uiteraard zijn er wel verschillende manieren om de concentratie te verhogen. Denk aan het gebruik maken van het WORK & MOVE software en het verbeteren van de ergonomie


Wat is WORK & MOVE software?
WORK & MOVE software is een programma dat is ontwikkeld om de concentratie te verbeteren door middel van mentale en fysieke beweegmomenten toe te passen tussen je dagelijkse werkzaamheden op kantoor. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat na 50 minuten aaneengesloten werken, mensen vermoeid kunnen raken en de concentratie afneemt. Dit leidt tot het maken van meer fouten van de werknemers wat nadelige gevolgen kan hebben voor je bedrijf. De hersenen hebben minimaal 3 minuten nodig om mentaal los te komen van werk. Door mentaal te bewegen, laadt het brein zichzelf op, en kunt u fit en geconcentreerd verder gaan. WORK & MOVE adviseert voor een optimale werk-beweegritme en geeft daarnaast feedback over het computergedrag. 

Verbeteren van de ergonomie
Veel mensen ervaren fysieke en mentale klachten op het werk doordat computerschermen, toetsenborden en muizen niet goed zijn afgesteld. Een veel voorkomend probleem voor mensen met een kantoorbaan zijn klachten aan de nek en/of rug. Gelukkig zijn er verschillende ergonomische producten die deze pijn kunnen verzachten of zelfs kunnen wegnemen. Zo zijn er verschillende ergonomische muizen (verticale muis, centrale muis, precisie muis en speciale muis) waarbij uw hand ontspannen op de muis ligt, waardoor er minder spanning ligt op de schouders, onderarmen en handen. Bij een gewone muis moet een gebruiker de hand optillen om te klikken, waardoor de belasting van het gehele polsgebied wordt versterkt. Bij een ergonomische muis is dit niet het geval, wat als voordeel heeft dat de kans op overbelasting verminderd wordt en klachten afnemen.

Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat een computergebruiker, per dag tot wel 32km aflegt met zijn vingers. Hierdoor is het belangrijk dat er een goed toetsenbord wordt gekozen aangezien dit een grote inspanning vraagt van het lichaam. Een ergonomisch toetsenbord verlaagt de reikafstand naar de muis en hierdoor worden de onderarmen minder belast. BakkerElkhuizen heeft een ruim aanbod in ergonomische toetsenborden. 

Urenlang achter een bureau zitten kan zorgen voor lichamelijke klachten als hoofdpijn, rug- en nekpijn en kan zorgen voor een verminderde concentratie doordat er minder zuurstof naar de hersenen gaat. Hierdoor zijn er zit/sta bureaus ontwikkeld, waarbij je snel en eenvoudig kunt switchen van een staande naar zittende positie, of andersom. De bureaus zijn namelijk elektrisch verstelbaar, waardoor er met behulp van het indrukken van één knop, of door middel van een sneltoets, de hoogte versteld kan worden. Door met een zit/sta bureau te werken worden zowel op korte als lange termijn, de kans op lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en rug- en nekpijn verminderd. 
Het verbeteren van de concentratie en ergonomie heeft veel gezondheidsvoordelen voor je werknemers en zal bovendien de arbeidsproductiviteit verhogen.

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier