Green Juice een waardevolle aanvulling op je voedingspatroon? [ingezonden mededeling]
ingezonden mededeling

Green Juice een waardevolle aanvulling op je voedingspatroon?

  •   keer gelezen

We zien steeds meer het fenomeen Green Juice opduiken, en zijn toch weleens benieuwd wat dit nu precies is. Het schijnt een 'groen sapje' te zijn dat vol zit met gezonde voedingstoffen, en je dus snel kan voorzien van gezonde natuurlijke nutriënten. In de mix zitten fruit, groente, superfoods en nog een aantal aanvullende voedingstoffen die gezond zijn voor je lichaam.


Het klinkt natuurlijk best goed, maar willen er toch het fijne van weten. We gaan je daarom in dit artikel laten zien wat dit Green Juice precies is, de mogelijke voordelen en of het lekker is …ook wel belangrijk.

Gezien er veel positieve verhalen zijn over Nutribites Green Juice, gebruiken we de informatie hiervan voor dit artikel.

Wat is Green Juice?
De inhoud van een pot bevat groen gemalen poeder, vermalen uit alle gedroogde ingrediënten die erin zitten (fruit, groente, superfoods, algen en meer). Je kan het mixen met water, melk of in een smoothie doen. Ga je voor de Nutribites Green Juice, krijg je er zelfs nog een receptenboek bij waardoor je nog meer keuze hebt in hoe je het in jouw eetpatroon verwerkt.

Het is zoals gezegd een 'groen sap' (de letterlijke vertaling in het Nederlands), en duidelijk ook een natuurlijk product.

Bij het innemen ervan krijgt jouw lichaam belangrijke nutriënten binnen die het dagelijks nodig heeft. In het geval van Nutribites heb je hier slechts 5, 10 of 20 gram per dag van nodig (afhankelijk van hoe gezond je voedingspatroon nu is). Je vindt hierin een rijke hoeveelheid vitamines, mineralen en andere gezonde voedingstoffen en zal hierdoor snel je ADH binnenkrijgen.

Heeft Green Juice echt meerwaarde?
En hierdoor kan het zeker een goede aanvulling zijn op je voedingspatroon. In de Nutribites Green Juice zitten veel vitamines en mineralen, maar ook behoorlijk wat vezels. In een normale dosering van 10 gram zitten 3,6 gram vezels (en dat is te vergelijken met 180 gram spinazie). Verder zijn er ook wat voordelen in vergelijking met andere Green Juice producten.

Want er zitten namelijk probioticastammen in, welke je normaal gesproken veel tegen zal komen in gefermenteerde voeding (yoghurt, zuurkool, kombucha). Het is belangrijk deze gezonde bacteriën dagelijks binnen te krijgen. En met deze Green Juice kan je dit dus heel makkelijk innemen.

Daarbij bevat het ook nog algen (chlorella en spirulina) die mede door bladgroen, ook wel chlorofyl, heel gezond zijn en mede ook de reden zijn dat groene groentesoorten zo gezond voor je zijn. Er zitten geen toegevoegde suikers in de Green Juice, enkel een minuscule beetje van de natuurlijke zoetstof Stevia (extract).

Geen vervanging maar een aanvulling!
Ondanks dat Green Juice een gezonde toevoeging kan zijn, is een gezond voedingspatroon natuurlijk ook heel belangrijk. Je kan het er dus alleen bij nemen, maar niet om het i.p.v. groente, fruit en andere gezonde dingen te gebruiken. In de basis haal je alles uit voeding (alles wat je eet en drinkt), en kan je dit eventueel aanvullen met een Green Juice.

Niet iedereen kan het gebruiken
Iedereen kan Green Juice gebruiken, maar er zijn wel uitzonderingen. Zwangere vrouwen, mensen die bloedverdunners gebruiken of allergisch zijn kunnen het beter niet nemen. En raadpleeg bij twijfel altijd eerst de huisarts.

Green Juice voordelen
We gaan je hieronder de belangrijkste voordelen laten zien van Green Juice, en waarom het een goede aanvulling kan zijn op je dagelijkse voedingspatroon: 

Rijk aan voedingsstoffen
Nutribites Green Juice zit vol met gezonde voedingstoffen en bevat o.a. vitamine A, B1, B2, B6, C, E, K, omega 3-vetzuren en nog veel meer. In de mix zitten groente, fruit en superfoods waardoor alles ook uit natuurlijke bronnen komt. En natuurlijk is altijd beter dan dingen die op andere wijze geproduceerd worden.

Zo bevat het acaciavezels, gember, limoen, Stevia 98% Rebo-A, probiotica: LactoSpore®, enzymen: DigeZyme®, policosanol complex, grapefruit, kersen, bloemkool, sinaasappel, alfalfa, spinazie, frambozen, ananas, mango, boerenkool, banaan, pruimen, kool, appelvezels, paprika, broccoli …een flinke lijst kun je wel zeggen!

Er zitten ook een aantal dingen in zoals spirulina, chlorella, ginseng en andere superfoods die je normaal los kunt kopen. Omdat ze ook in deze Green Juice zitten, hoef je ze er misschien niet eens meer apart bij te nemen. Je krijgt in een keer alles binnen wat het praktischer, maar wellicht ook iets goedkoper maakt. 

Natuurlijke aanvulling op je eetpatroon
Het voordeel is ook dat alles wat je binnenkrijgt uit natuurlijke bronnen komt, waardoor het nog beter wordt opgenomen door je lichaam. En bepaalde superfoods bevatten hogere concentraties gezonde voedingstoffen, waardoor je er ook niet veel van nodig hebt. Ideaal voor wanneer je snel even een superdosis aan gezonde voedingstoffen binnen wilt krijgen.

Heb je een gezond voedingspatroon, zal je het waarschijnlijk niet of weinig nodig hebben. Er wordt in dit geval aangeraden slechts 5 gram per dag te nemen. Maar er zijn ook mensen die soms te weinig gezonde voedingstoffen binnenkrijgen, waarvoor 10 gram per dag beter geschikt is. En de groep die veel te compenseren hebben (niet zo gezond eten en drinken), of zo af en toe wat meer kunnen gebruiken …20 gram per dag is hier de beste optie.

Hierbij moet je overigens niet denken aan het vervangen van gezonde voeding …en je dus alles kunt eten en drinken, zolang je maar de Green Juice neemt. Nee, zo werkt het niet. Je moet het altijd gebruiken ter aanvulling van een gezond voedingspatroon en nooit ter vervanging!

Makkelijk in gebruik
Je kan het nemen met water, melk, door een smoothie en zelfs in recepten. Nutribites Green Juice komt met een receptenboek, waarin heerlijke gerechten staan die je ermee kunt maken. En het is ook nog eens gezond.

Green Juice wel of niet gebruiken?
Het kan een goede aanvulling zijn op je voedingspatroon en zorgt voor een extra dosis aan gezonde nutriënten, maar het is nooit een complete vervanging van een uitgebalanceerd gezond voedingspatroon. Je kunt het natuurlijk zelf proberen. We raden je hierbij aan de Nutribites Green Juice eens te gebruiken, omdat deze met een aantal extra toevoegingen en slechts een kleine beetje natuurlijke zoetstof net een streepje voor heeft op de rest.
 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier