Brandstichting café 't Fust opnieuw op tv

  •   keer gelezen

VIANEN • In Bureau Hengeveld, het regionale opsporingsprogramma op televisie bij RTV Utrecht, wordt op zaterdag 25 januari opnieuw aandacht besteed aan de brandstichting in café 't Fust in Vianen. Die brandstichting vond op dinsdag 15 januari 2019 plaats.

In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 januari 2019 wordt rond 3:40 uur brand gesticht bij café 't Fust aan de Voorstraat in Vianen.

Een man loopt naar de brievenbus, haalt een fles uit zijn schoudertas tevoorschijn, giet een brandbare vloeistof in de brievenbus en steekt die aan. Er is een explosie te horen en er ontstaat een steekvlam, waardoor de rechtermouw van de jas van de brandstichter even in brand vliegt. Terwijl hij wegloopt, weet hij het vuur op zijn mouw te doven. 

In verband met de grote gevaarzetting van de brand, ontruimen agenten direct de bovenliggende woningen. Brandweerlieden weten gelukkig de brand snel te blussen, waardoor deze niet overslaat naar de woningen boven het pand.

Dader gezocht
De politie heeft in februari 2019 in een uitzending van Bureau Hengeveld en in april 2019 in Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak besteed en daarbij bewakingsbeelden getoond. Dat leverde één tip op, maar die heeft niet naar de dader geleid.

Het is deze maand precies een jaar geleden dat de brand werd gesticht.

De eigenaar van het café heeft weliswaar de schade aan de opstallen van het pand van de verzekering vergoed gekregen, maar de schade aan de inventaris, meerdere tienduizenden euro's, heeft hij uit eigen zak moeten betalen. Hij vindt het nog steeds onbegrijpelijk waarom er brand in zijn café is gesticht en vindt het onverteerbaar dat de dader daarvan nog niet is gepakt.

Ook de politie wil deze brandstichting graag oplossen. Het had heel anders af kunnen lopen als het vuur sneller om zich heen had gegrepen en ook de bovenliggende woningen zou hebben bereikt.

Uitzending
Mogelijk dat mensen vorig jaar om welke reden dan ook hun informatie niet met de politie hebben willen delen, maar dit nu een jaar later wel willen doen. Wie weet waarom er brand is gesticht en wie weet wie de brandstichter mogelijk is?

De uitzending van Bureau Hengeveld is op zaterdag 25 januari om 8:00 uur en wordt daarna tot en met 15:00 uur elk uur herhaald. Daarna te zien vanaf 16:15 uur, met elk uur de herhaling tot de volgende ochtend 7:15 uur. 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }