VIKO na rust op schot tegen ZKC'81

  •   27 keer gelezen

ZAANDAM • De korfballers van VIKO wonnen zaterdag de uitwedstrijd tegen ZKC'81 met 17-24. De Zaandammers verkeren in de onderste regionen van de competitie en hadden de punten eigenlijk hard nodig.

Basisspeler Marcel Hijnen begon op de bank, omdat hij op huwelijksreis was geweest. Zijn plek werd ingenomen door Sem Schipper.

VIKO nam een 0-3 voorsprong. De Vianezen speelden echter slordig en onzorgvuldig. Men gaf de tegenstander teveel ruimte, waardoor de ploeg uit Zaandam hoop bleef houden op een stunt. ZKC'81 ging de rust in met een 11-10 voorsprong.

Na rust kwam VIKO geconcentreerder het veld in, verdedigde scherper, nam meteen het initiatief en scoorde vier keer achter elkaar. ZKC'81 deed wat het kon, scoorde af en toe mee, maar VIKO liet zien wie er het hoogst op de ranglijst staat en scoorde opnieuw vier keer achter elkaar. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd nam Marcel Hijnen de plek van Sem Schipper in en wist ook meteen mee te scoren.

Slordig en onzorgvuldig
De ploeg uit Vianen speelde af en toe nog slordig en onzorgvuldig. ZKC'81 was echter niet meer in staat om veel tegenstand te bieden, waardoor VIKO er met de winst vandoor kon gaan. Op zaterdag 25 januari komt medekoploper Telstar uit Hoevelaken bij VIKO op bezoek. Ook zij hebben in deze competitie maar één keer verloren en het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom - 5, Sem Schipper - 4, Aron Neijmeijer - 4, Marcel Hijnen - 3, Jelmar van Zoolingen - 3, Esmee Dubbers - 2, Mariska van der Leij - 2, Romy Houweling - 1.


Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }