Bejaarde Hagesteiners roken niets van stinkende drugslab op hun terrein

  •   380 keer gelezen

HAGESTEIN • Een 77-jarige Hagesteinse en haar 75-jarige echtgenoot waren maandag na een langdurige zitting zo moe, dat zij op de eerste dag van hun rechtszaak iets eerder naar huis mochten.  

Bij de twee bejaarde Hagesteiners is een drugslab aangetroffen op hun terrein aan Lekdijk 100. Het bejaarde echtpaar houdt vol dat ze nooit iets geroken hebben bij de loods die ze verhuurden. 

"Misschien een geur van solutie", zei de Hagesteinse maandag. Haar echtgenoot hield vol dat hij zo ziek was en dat hij bijna dood ging en dat hij niets heeft gemerkt van alle criminaliteit op zijn terrein.

Het echtpaar wordt beschuldigd van het voorbereiden van de smokkel van harddrugs. De rechtbank heeft drie dagen voor de zaak, waarin zes verdachten moeten voorkomen, uitgetrokken. 

Verhuurd
Het echtpaar uit Hagestein had de schuur verhuurd. Het stonk er vreselijk, schrijft de politie haar rapport. De politie kan zich daarom niet voorstellen dat het bejaarde stel niets heeft geroken.

Het echtpaar houdt vol dat ze alleen af en toe 500 euro huur kreeg. Volgens een getuige moeten ze toch meer gezien hebben. De andere verdachten zeggen niets belastends over de Hagesteiners. 

Twee jaar geleden was er een inval in de loods. De politie vond een groot lab dat bedoeld was voor de productie van heroïne en cocaïne.

Een 37-jarige Rotterdammer werd direct aangehouden op het terrein. Een 28-jarige Rotterdammer en een 30-jarige Schiedammer werden kort daarna in de buurt opgepakt. 

Cel
Het echtpaar zat vier dagen in de cel. Dat doet ze nog steeds verdriet. De andere verdachten zaten langer vast, maar zij werden in de loop van het jaar vrijgelaten.

Het bewijs bestaat uit zeer belastende afgeluisterde telefoongesprekken en vastgelegde bewegingen van auto's en huurbussen. De rechtbank was urenlang bezig met die bewijsmiddelen. Alle verdachten proberen hun aandeel in het geheel zo klein mogelijk te maken.

Vandaag zal de officier van justitie zijn eis uitspreken. Dan mogen de bejaarde Hagesteins thuis blijven. Hun advocaten zullen echter een flinke klus hebben om het echtpaar vrij te pleiten.

(JPU)

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }