Actief tijdens Open Dag De Prenter

  •   223 keer gelezen

VIANEN • In De Prenter in Vianen is tijdens de Open dag op zaterdag 18 januari van alles te doen. In het wijkcentrum in Vianen zijn verschillende gratis workshops te volgen en kunnen bezoekers kennis maken met diverse organisaties rondom ontmoeting, ondersteuning en onderwijs. Natuurlijk staan koffie, thee en wat lekker klaar voor alle bezoekers.

De deuren van De Prenter openen op 18 januari om 12:00 uur. Wethouder Cees Taal heet iedereen van harte welkom.

Wouter Groot Koerkamp, coördinator van De Prenter, vertelt over de open dag: "Het wordt een ontzettend gezellige dag. Voor de kleinsten worden knutselactiviteiten georganiseerd door de Speelotheek en bij Viaanse Beeldende Kunst kan men leren edelsmeden. Wie meer van bewegen houdt kan in de gymzaal van De Prenter zijn hart ophalen bij de workshops yoga, tai chi en volksdansen. Voor de jeugd wordt door Jeugd-Punt een voetbaltoernooi georganiseerd."

Er is een leuk en gevarieerd programma samengesteld voor iedereen uit Vianen die eens een kijkje wil nemen in het wijkcentrum. De koffie staat klaar vanaf 12:00 uur en het programma van de open dag loopt tot 16:00 uur.

In De Prenter presenteren verschillende organisaties zich die gericht zijn op ondersteuning in het dagelijks leven en kan men een kijkje nemen in de brede school Tijl Uilenspiegel. Ook kan men kennis maken met verschillende wijkinitiatieven uit De Hagen.

Doordeweeks kunnen mensen in De Prenter terecht voor de meest uiteenlopende vragen uit het dagelijks leven. De Wijkwinkel kan hen daarbij helpen, of anders wel Maatje Vijfheerenlanden, Welzijn Vianen. Ook is er een groot aanbod aan activiteiten gericht op ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling en is er ruimte voor wijkactiviteiten.

Tot slot is De Prenter een brede school, gericht op de jongeren. Hiervoor werken Jeugd-Punt, basisschool Tijl Uilenspiegel en Peuterhuis Klimop samen.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }