Foto: ©123RF.COM

Raad besluit over school Hoef en Haag

  •   554 keer gelezen

HOEF EN HAAG • De raad van de gemeente Vijfheerenlanden neemt op 6 februari een definitief besluit over de bouw van een nieuwe school aan De Brink in het nieuwe dorp Hoef en Haag. De kosten worden geraamd op 8,1 miljoen euro.

De school aan de Brink wordt gebouwd voor 300 kinderen in het basisonderwijs. Tevens zullen er twee groepen kinderopvang gehuisvest worden en zal de buitenschoolse opvang gebruik kunnen gaan maken van de voorziening. Er komt ook een inpandige gymzaal.

De bewoners die in Hoef en Haag zijn gaan wonen zijn vooral gezinnen met jonge kinderen. De laatste leerlingenprognoses geven aan dat de verwachte stabiele leerlingen aantallen voor Hoef en Haag op 550 zal uitkomen. Tijdens inloopavonden in oktober en december gaven dorpsbewoners aan dat zij zitten te wachten op de opening van de school.

In het dorp Hoef en Haag worden de komende jaren tussen de 1500 en 1800 woningen gebouwd. Naast een school komt er bij de Brink ook een supermarkt en een huisarts.

Toren
Het nieuwe schoolgebouw zal worden voorzien van een toren als markeringspunt van het dorpshart. Het gebouw zal ook moeten voldoen aan toekomstige wettelijke duurzaamheidseisen. Ook wordt voldaan aan de norm Frisse Scholen. Toekomstige gebruikers zijn betrokken bij het ontwerpen en indelen van het gebouw.

Bewoners van Hoef en Haag zijn op inloopavonden in september en december geïnformeerd.

De aanbesteding is gepland rond de zomer 2020. Waarschijnlijk wordt het gebouw in december 2021 opgeleverd.

Meester Vosschool
De Meester Vosschool (onderdeel van O2A5) in Hagestein zou aanvankelijk ook meeverhuizen naar de nieuwe school aan de Brink in Hoef en Haag. Maar nadat de gemeenteraad in 2019 besloot om toch een school in Hagestein te gaan bouwen, besloot het schoolbestuur om hun intrek te willen hebben in dit nieuwe schoolgebouw. Ook basisschool Het Talent gaat gebruikmaken van de nieuwe school in Hagestein.

Basisschool Leef (onderdeel van Trinamiek) en Het Avontuur (onderdeel van Fluenta) vinden straks wel een onderkomen op de Brink.

Voorlopig zullen de onderwijsvoorzieningen gehuisvest worden in tijdelijke huisvesting bij de Meester Vosschool in Hagestein. Er wordt gebruik gemaakt door de schoolbesturen van TriVia, Trinamiek, Fluenta en O2A5. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met stichting Kinderopvang Vianen. In de loop van dit voorjaar wordt een start gemaakt met de ontwikkeling van het dorpshart rondom de Meester Vosschool en het dorpshuis.

door Dick Aanen

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }