Diefstal vier auto's Leerdam in Bureau Hengeveld

  •   125 keer gelezen

LEERDAM • In het weekend van 8 juni worden bij een garagebedrijf in Leerdam vier auto's gestolen. Bureau Hengeveld, het regionale opsporingsprogramma van RTV Utrecht, besteedt op zaterdag 11 januari op televisie aandacht aan deze zaak.

Op zaterdagmiddag 8 juni rond 15:00 uur verlaat de eigenaar van een garagebedrijf aan de Industrieweg in Leerdam zijn zaak en sluit die rondom goed af.

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 juni ziet een getuige rond vijf voor drie dat een Jaguar op de rotonde Provincialeweg N320 – Textielweg in Culemborg (bij het Centrale Boekhuis) van de weg raakt, een lantaarnpaal ramt en in de andere berm tot stilstand komt. De bestuurder gaat er te voet vandoor.

Gewaarschuwde agenten zoeken nog naar hem, maar vinden de bestuurder niet meer. 

Vier auto's 
De auto staat op naam van het garagebedrijf in Leerdam en agenten bellen met de eigenaar. Die gaat meteen poolshoogte in zijn bedrijf nemen. Daar ziet hij dat er is ingebroken en dat niet alleen een Jaguar is gestolen, maar ook een Mini Cooper een Mini One en een Peugeot 307. Uit bewakingsbeelden blijkt dat de vier auto's dat weekend op verschillende tijdstippen bij de garage zijn gestolen.

De Jaguar wordt dus gecrasht in Culemborg aangetroffen.

Agenten zien de Mini Cooper op vrijdagavond 14 juni op de snelweg A2 rijden en zetten de achtervolging in. De bestuurder neemt de afslag Vianen en weet te ontkomen. De auto treffen agenten even later verlaten in Vianen aan.

De Peugeot wordt op dinsdagochtend 18 juni geparkeerd op een kleine parkeerplaats aan de Appeldijk in Beesd (landgoed Marienwaerdt) aangetroffen en de Mini One wordt op maandag 24 juni geparkeerd op het Acquoysemeer in Acquoy aangetroffen. Volgens de melder stond hij daar al enkele weken.

Bewakingsbeelden
In de uitzending van Bureau Hengeveld worden bewakingsbeelden van de autodiefstallen getoond en van tanken zonder betalen met meerdere van de gestolen auto's.

Gezien de plaats van de diefstal en waar de auto's zijn aangetroffen, houdt de politie er rekening mee dat de daders uit Leerdam/ Beesd/ Culemborg of omgeving komen of daar in ieder geval goed bekend zijn.

De uitzending van Bureau Hengeveld  is op zaterdag 11 januari om 8:00 uur en wordt daarna elk uur herhaald tot en met 15:00 uur, daarna om 16:15 uur met elk uur de herhaling tot de volgende ochtend 07:15 uur. 
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }