• Diana Matser en Jørgen Heinink staan te popelen om te starten in 't Knoopunt.
• Diana Matser en Jørgen Heinink staan te popelen om te starten in 't Knoopunt. (Foto: Peter Verbeek)

'We staan te popelen om te beginnen'

  •   1976 keer gelezen

EVERDINGEN • Na bijna twaalf jaar als uitbaters van het dorpshuis dragen Marion en Joep Hooijmaijers alle bijbehorende werkzaamheden over aan Diana Matser en Jørgen Heinink.

De naam Heinink is niet onbekend in de regio. Ben Heinink, tegenwoordig voorzitter van het Paardenmarktcomité, werd in 1977 uitbater van het RK Verenigingsgebouw, in de Brederodestraat in Vianen. Voordat dochter Désirée overstapte naar de uitvaartzorg was ze achtereenvolgens beheerder van dorpshuis Killestein (Lexmond), De Krooshof (Zijderveld) en zalencentrum Het Klooster (Vianen).

Dat Jørgen (47) ooit in hun voetsporen zou treden had hij zelf lange tijd niet voor mogelijk gehouden.

"Kennelijk kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan", lacht hij. "De laatste twintig jaar ben ik ICT-er geweest, met tussendoor een uitstapje naar de horeca. Met Diana als dagelijks aanspreekpunt hebben we in Overvecht (Utrecht) een lunchroom overgenomen. Het team bestond grotendeels uit mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Voor een lunchroom was Overvecht een verkeerde locatie, en na twee jaar hebben we daar een streep onder gezet."

Anoniem
Onafhankelijk van elkaar hadden ze daarna verschillende banen in de horeca. Diana in de catering, en Jørgen in Woerden als medewerker van een café met speciaalbieren. Ze wilden echter iets sámen gaan doen, en dan niet in Utrecht of Nieuwegein, maar in een dorp.

"In steden ben je anoniem omdat er weinig samenhang is", legt Diana uit.

"En wij staan graag midden in de samenleving. Via Facebook zagen we dat het dorpshuis in Everdingen op zoek was naar nieuwe beheerders. Links en rechts is ons gevraagd of dat niet iets voor ons was. Na een avondje praten met het stichtingsbestuur kregen we daar écht zin in. We waren niet de enige kandidaten, maar onze pré was dat we meteen beschikbaar waren en het niet combineerden met andere werkzaamheden. Op 2 januari is de overdracht en vanaf die datum zijn we, zes dagen per week, vanaf 16:30 uur geopend. Voor feesten en partijen gelden uiteraard andere tijden."

Diana en Jørgen gaan voorlopig door op de huidige basis. De enige toevoeging is dat ze, via thuisbezorgd.nl, dagverse en in eigen keuken bereide gezonde maaltijden laten bezorgen. Na een periode dat beheerders en bezoekers aan elkaar moeten wennen, wordt in het voorjaar een spetterend openingsfeest gehouden.

Volle verstand
Terwijl hij druk is met het poetsen van de toiletten laat Joep Hooijmaijers weten waarom hij en zijn vrouw Marion stoppen als beheerders van 't Knooppunt.

"Ik word volgend jaar 60, en ik vind dat een geschikte leeftijd om te kiezen voor iets waar ik minder tijd mee kwijt ben en wat ik kan doen op de momenten dat ik dat wil. Bijna twaalf jaar geleden ben ik hier met mijn volle verstand ingestapt, en toen was het dorpshuis beslist geen bruisende tent. We hebben er heel veel energie en tijd in moeten stoppen om er iets van te maken, en nog altijd draai ik minimaal 75 uur per week. Dat is niet erg, want ik heb een prima leven en het altijd naar mijn zin gehad."

"Kroegbaas annex catering kok is een prima combinatie. De catering is steeds belangrijker geworden, zowel op locatie als in het dorpshuis. Ik heb hier regelmatig buffetten, dinertjes, verjaardagen, huwelijksjubilea, bedrijfsfeesten en condoleances."

Hooijmaaijers gaat vanaf volgend jaar verder als freelancer. Hij gaat zich, als catering- of thuiskok, verhuren aan iedereen die een beroep op hem doet. Joep heeft plannen om een foodtruck te kopen waarmee hij in het voorjaar op pad wil gaan.

"Niet naar grote festivals, want daar wordt je door de organisatie financieel uitgekleed, maar naar kleinschalige evenementen of bij mensen die thuis een feestje vieren. Daar heb ik écht zin in."

door Peter Verbeek

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }