• Ivy van Bruggen op het onderdeel balk.
• Ivy van Bruggen op het onderdeel balk. (Foto: Ramon Oost)

Goud voor DOS-turnster Ivy van Bruggen

  •   264 keer gelezen

AMSTERRDAM • DOS-turnster Ivy van Bruggen behaalde afgelopen weekend gouden tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd in Amsterdam. 

Ze turnde bij de senioren derde divisie een zeer goede wedstrijd. Met de hoogste scores op sprong, brug en vloer trok zij de overwinning naar zich toe met twee punten voorsprong op de concurrentie. 

Brons
Nine Klazema pakte het brons bij de junioren tweede divisie. De hoogste score op balk en ondanks een mindere brugoefening werd zij knap derde.

In deze divisie wist senior turnster Sanne Oost ook een 3e plaats te bemachtigen door de hoogste scores te turnen op sprong en vloer. Net daarachter eindigde clubgenootje Danique Meijdam op plaats vier en kreeg hiervoor ook een medaille. Een zeer knappe prestatie van deze turnster die dit seizoen verplicht moest promoveren naar dit niveau.

De vierde plaats van Liese Altorffer bij de jeugd 2 (3e divisie) en de vijfde plaatsen van Kajsa Cannemeijer (jeugd 2), Simone Kranghand (instap N3) en Suzanne Barzilay (pupil 1, N2) werden ook nog beloond met een bronzen medaille.

Kranghand, pas 8 jaar en dit seizoen voor het eerst uitkomend bij DOS, turnde zich naar een 5e plaats mede door een goede balkoefening. Ben Hui Boer kwam bij de jeugd 1, N2 slechts een paar honderdsten tekort voor een podiumplaats. Zij werd vierde

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }