Write for Rights
Write for Rights (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Handtekeningen zetten voor 'Write for Rights'

  •   72 keer gelezen

VIANEN • Tijdens Write for Rights schrijven wereldwijd honderdduizenden mensen brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan en ook in Vianen was het dit jaar mogelijk een handtekening te zetten voor het goede doel.

Dit jaar besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren. Aan de hand van voorbeeldteksten konden deelnemers zaterdag in de bibliotheek in Vianen hun brief of solidariteitskaart schrijven. De werkgroep Vianen stond vrijdag en zaterdag ook met een kraam met kerstkaarten en kaarsen in het winkelcentrum op de Lijnbaan in Vianen.

Toekomstige leiders
De werkgroep Vianen van Amnesty International hield zaterdag in het kader van de Dag van de Rechten van de Mens een schrijfmarathon in de bibliotheek: Write for Rights. In deze periode komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ook in Nederland wordt op honderden plekken geschreven. Dit jaar komen zij speciaal in actie voor jongeren. 

Er wordt vaak gezegd dat jonge mensen de toekomstige leiders zijn. Jongeren zetten zich in om een einde te maken aan de grootste crises waarmee de wereld te maken heeft. Van klimaatverandering tot vrouwenrechten, van dakloosheid tot politiegeweld. Vanwege hun leeftijd zijn jongeren extra kwetsbaar wanneer de overheid tegen hen optreedt. Jongeren zijn ook een gemakkelijke prooi als autoriteiten op zoek zijn naar een 'dader' of wanneer de autoriteiten hun eigen onrechtvaardige optreden willen verdoezelen.

In Vianen stond de teller aan het einde van de dag op 73 handgeschreven brieven en kaarten. Ook de kraam in het winkelcentrum aan de Lijnbaan kon op vrijdag en zaterdag op belangstelling rekenen. 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }