Hartverwarmende steun voor Voedselbank Vianen

  •   423 keer gelezen

VIANEN • Voedselbank Vianen laat weten dat het hartverwarmend is hoeveel inwoners van Vianen en omstreken het werk van de Voedselbank steunen. Liefst veertien dozen zijn met de Zeeman-actie opgehaald.

Medewerker Douwe van der Tuin: "De firma Zeeman heeft een geweldige actie gehouden voor onze cliënten. Kopers konden bij dit bedrijf decembercadeautjes kopen en deze in een container deponeren. Onlangs werd de inhoud ervan overhandigd aan vrijwilligers van de Voedselbank. Dat deze actie een enorm succes was blijkt uit het feit dat er veertien flinke dozen met presentjes naar het voedselbankgebouw meegenomen konden worden. Hartelijk dank daarvoor.''

Dank ook aan gemeente
Medewerkers van de gemeente Vijfheerenlanden hebben op initiatief van het Sociaal Team eveneens een actie gehouden voor de Voedselbanken in de gemeente. Zij konden in de maand november wekelijks aan de hand van een bepaald thema voedselproducten meenemen voor de cliënten van de Voedselbank. De thema's waren: De Ontbijtweek, Chili sin carne, de Kerstweek en de Kinderweek.

Medewerker Hamerling namens de Voedselbank: "De actie werd een daverend succes. Op alle locaties van de gemeente hebben de medewerkers hun best gedaan om de kratten elke week te vullen. En dat is gelukt. Ook Voedselbank Vianen heeft daarvan rijkelijk  kunnen profiteren. Dank aan alle gulle gevers.''

Meer acties
Verder zijn er nog de kerken van Everdingen en Hagestein die bezig zijn met inzamelen van voedselproducten voor Kerstcadeaus. Een aantal werknemers van een IT bedrijf in Vianen heeft het plan opgevat om hun kerstpakket aan de Voedselbank af te staan.

In december is er ook de jaarlijkse supermarktactie waar de klanten producten via een lijstje kunnen kopen voor de Voedselbank. Albert Heijn, Jumbo en Aldi werken daar aan mee. Een groep leerlingen uit het voortgezet onderwijs helpt de Voedselbank mee. 

 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }