Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Autodelen beleeft opmars in Utrecht

  •   keer gelezen

Autodelen wordt steeds populairder. Voornamelijk in de randstedelijke gebieden waar parkeerplaatsen schaars en duur zijn, beleeft het autodelen een opmars. Waarom delen mensen hun auto met anderen? Wat zijn de voordelen hiervan? En wat levert het ons op?


Grote aantallen stilstaande auto's

In Nederland staan er ongeveer 8 miljoen auto's gemiddeld 23 uur per dag stil. Dit is een grote groep auto's die niet optimaal benut wordt. Door auto's te delen kan het aandeel stilstaande auto's omlaag worden gebracht en zijn er in totaal minder auto's nodig voor de gehele populatie.

Deeleconomie en milieubewustheid

Door particuliere auto's aan te bieden op een deelplatform, kan slimmer worden omgegaan met het beschikbare wagenpark in Nederland, de leefruimte worden vergroot en de uitstoot van CO2 worden verminderd. Daarnaast levert het voor auto-eigenaren vaak nog een goede zakcent op, aangezien hun auto wordt verhuurd wanneer deze normaal gesproken stil zou staan. Op die manier kunnen ze een deel van het onderhoud aan de auto en de vaak hoge parkeerkosten in de stad terugverdienen.

Sleuteloverdracht of Keyless?

Bij een autodeelplatform zoals SnappCar heb je daarnaast de keuze om een auto te huren waarbij een sleuteloverdracht tussen eigenaar en huurder plaatsvindt, of om te huren via het Keyless systeem. Via dit systeem kun je een auto openen via de app, waardoor het huren van een auto via dit deelplatform weer iets gemakkelijker wordt.

Auto huren in Utrecht

Utrecht staat in de top 3 van steden met de meeste deelauto's in Nederland. Je kunt gemakkelijk een auto huren in Utrecht via een deelplatform zoals SnappCar. Er staat in Utrecht vaak een auto dicht bij jou in de buurt die je kunt huren van een auto-eigenaar. Op die manier kun je goedkoop een auto huren, zonder de lasten van onderhoud en maandelijks kosten.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier