• Er waren podiumplaatsen voor Lisa Nieboer (goud) en Lieve Bruinenberg (brons).
• Er waren podiumplaatsen voor Lisa Nieboer (goud) en Lieve Bruinenberg (brons). (Foto: Sanne Oost)

Medailles voor turnsters DOS

  •   47 keer gelezen

AMERSFOORT • Met het in de wacht slepen van vier medailles tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd afgelopen zaterdag in Amersfoort, is de B-selectie van Gymnastiekvereniging DOS Vianen het seizoen goed begonnen.

Eerstejaars jeugdturnsters Lisa Nieboer en Lieve Bruinenberg turnen dit seizoen in niveau D1, een stap hoger dan voorgaande seizoenen. Ondanks de druk en de zenuwen wist het duo een prima wedstrijd neer te zetten.

Nieboer kwam dan wel ten val op het onderdeel balk maar pakte toch het goud door op alle toestellen de eerste of tweede score te turnen. Bruinenberg liet op vloer wat punten liggen in de uitvoering maar haar hoge scores op balk, sprong en brug leverde een bronzen medaille op.

Junioren
De zilveren medailles bij de junioren in de vierde en zesde divisie werden opgeëist door resp. Phaedra Bogert en Sem Verhoeks.
Bogert turnde in de vierde divisie een uitstekende wedstrijd met de hoogste scores op balk en vloer.

Op sprong moest ze echter enkele concurrenten voor zich laten zodat een tweede plaats voor nu het hoogst haalbare was. Verhoeks was in de zesde divisie het beste op brug na een zeer goed uitgevoerde oefening. Door een val van de balk kwam ze ruim een tiende punt tekort voor de hoogste trede op het erepodium.

Gastvereniging
Tijdens deze kwalificatie was DOS aangewezen als "gastvereniging". Ca. 20 vrijwilligers van de Viaanse vereniging waren in Amersfoort aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }