ingezonden mededeling

Steeds meer Nederlanders met de auto op vakantie

  •   58 keer gelezen

REGIO • De vakantie is een periode waar veel mensen maandenlang reikhalzend naar uit kunnen kijken. Even een week lang geen stress en geen werk, maar wel helemaal tot rust komen.

De meest populaire periode om op vakantie te gaan is nog altijd de zomervakantie. Maar liefst 8,7 miljoen Nederlanders gaan in deze periode op vakantie. Waar je bij een vakantie vaak aan een vliegreis naar een mooi oord denkt, kiezen steeds meer Nederlanders er voor om met de eigen auto op vakantie te gaan.

Binnen Europa zijn er namelijk een aantal mooie bestemmingen die op relatief korte afstand liggen en daarmee goed met de auto te bereiken zijn. Wil je inspiratie opdoen over leuke vakantiebestemmingen binnen Europa, kijk dan op de site van Europa-Vakanties.

Bovendien kan het in veel gevallen een stuk voordeliger zijn om met de auto op vakantie te gaan in plaats van met het vliegtuig. De verwachting is dat steeds meer Nederlanders de komende jaren de eigen auto pakken om hun vakantiebestemming te bereiken. 

Mooie plekken in Europa
Wie op vakantie wil naar Griekenland, zal dat waarschijnlijk niet met de auto doen. Een aantal populaire bestemmingen als Griekenland is niet goed bereikbaar met de auto vanuit Nederland. Toch zijn er in Europa veel bestemmingen die wel goed te bereiken zijn met de auto.

Als je vanuit Nederland in zuidelijke richting rijdt, kom je een aantal van deze populaire bestemmingen tegen.

Allereerst de Belgische Ardennen.

Zoek je een actieve vakantie in een prachtige omgeving, op minder dan drie uur rijden vanuit Nederland? Dan zijn de Ardennen een leuke bestemming.

Zoek je een vakantie vol zon, zee en strand, dan zijn er in Frankrijk en Spanje ook voldoende alternatieven. Het zuiden van Frankrijk, het noorden van Spanje en zelfs delen van Italië zijn qua afstand goed bereikbaar, en je vindt hier prachtige accommodaties om tijdens jouw vakantie te verblijven. 

Financieel voordeel
Het rijden naar een land als Spanje of Frankrijk brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar kan in een aantal gevallen voordeliger zijn dan het vliegtuig reizen. Onderweg met de auto heb je te maken met kosten voor brandstof en tol, maar dat weegt vaak niet op tegen de kosten van een vliegreis.

Hoewel de kosten van vliegtickets soms relatief laag zijn, is een vliegreis voor meerdere personen vaak een dure aangelegenheid. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, komen er vaak nog kosten voor een huurauto of ander vervoer tijdens je verblijf bij. 

Kortom, als je op zoek bent naar een andere manier van reizen dan met het vliegtuig, dan kun je prima met de auto op vakantie. Binnen Europa zijn er voldoende mogelijkheden voor een vakantie op een leuke, populaire bestemming, die met de auto te bereiken is. 
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }