
De Goeij opnieuw in de prijzen bij vakwedstrijd
VIANEN • Bij de driejaarlijkse vakbeurs van de Verenigde Amsterdamse Slagers (VAS) in Nieuwegein was het weer raak voor de producten van traiteurslagerij De Goeij. Elf van de vijftien ingestuurde producten vielen in de prijzen, waarvan vier zijn bekroond met goud met ster.
Hans en Esther de Goeij hebben geen natuurlijke opvolgers en denken al langer na over het voortbestaan van hun zaak. "Dat is dusdanig geregeld dat het bedrijf verder kan, mocht een van ons tweeën voortijdig wegvallen," vertelt Hans.
Één van de zaken waar hij aandacht voor heeft, is het overdragen van zijn kennis op een nieuwe generatie ambachtelijke slagers. Ook zelf blijft hij zich ontwikkelen.
"Ik heb mijn diploma's al lang geleden gehaald. Ik ben nu bezig mijn kennis op te frissen, en ik hoop dat ik me binnenkort Meester-slager mag noemen. Daar zijn er nu slechts vijf van in Nederland!"
Jonge slager
Roland Schneiders en Jelle Hovens zijn twee jonge mensen die bij De Goeij veel verantwoordelijkheid hebben voor specifieke onderdelen van het slagersvak. Schneider is pas 23 en werkt er al zes jaar. Aanvankelijk als winkelmedewerker, maar omdat hij liever werkzaam was in de productie, schoof hij anderhalf jaar later door naar de worstmakerij en de verwerking van varkens- en rundvlees.
"Ik heb de opleiding tot Meester-worstmaker gevolgd. Ik slaagde toen ik 20 was en was daarmee de jongste van ons land. Door het meedoen aan vakwedstrijden blijf ik me ontwikkelen. In overleg met Hans krijg ik alle ruimte om nieuwe producten te ontwikkelen en toe te voegen aan het winkelassortiment. Ik heb een vak met veel afwisseling dat me geen moment verveelt. Voorafgaande aan de Paardenmarkt heb ik vijf dagen achter elkaar honderden liters erwtensoep gemaakt, en evenals de rookworsten vlogen die de deur uit."
Kok
Jelle Hovens was voorheen kok en zocht naar een nieuwe uitdaging buiten de horeca. Die heeft hij gevonden bij De Goeij, die een jaar geleden via een vacature liet weten op zoek te zijn naar een kok voor de bereiding van afhaalmaaltijden, catering en het werk in zalencentrum 't Klooster en de Kloostertuin.
"Dat gaat veel verder dan stamppotjes, want ik maak daarnaast soepen, salades, wraps, oosterse kip- en gehaktbroodjes en kleine lekker hapjes. Daarnaast verzorg ik bbq-workshops en –demo's. Samen met Roland heb ik een aantal van de ingestuurde producten voor de VAS gemaakt, en het is geweldig dat de keurmeesters daar zo enthousiast over waren. Dat is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn, en is heel motiverend om nóg verder te komen in dit mooie vak."

-
Laatste open repetities Watervlucht in 2019
16:00
-
19 uur geleden
-
20 uur geleden
-
21 uur geleden
-
Slordig Viko herpakt zich na rust
22 uur geleden
-
Zevenklapper voor driebandenteam Het Fust
22 uur geleden
-
Servia scoort met clubactie
22 uur geleden
-
Servia stijgt naar plek twee in tweede divisie
22 uur geleden
-
24 uur geleden
1
-
Titel G1-team Brederodes
2 dagen geleden
4
-
2 dagen geleden
2
-
2 dagen geleden
-
2 dagen geleden
2
-
Aanmelding geopend voor dwarsfluitdag in februari
3 dagen geleden
1
-
'Zak vol geluk' voor kinderen in Vijfheerenlanden
4 dagen geleden
-
CDA wil duidelijkheid over woningbouw in Everdingen
4 dagen geleden
-
4 dagen geleden
4
-
Aldi Vianen geeft vrijwilligers letter cadeau
5 dagen geleden
1
-
Lekker lezen over Sint op de Tijl Uilenspiegel
5 dagen geleden
-
KleurrijkWonen zet samenwerking onderhoudspartners voort
5 dagen geleden
-
lezersactie Win kaarten voor de film Jumanji: The Next Level
6 dagen geleden
-
6 dagen geleden
4
-
6 dagen geleden
-
6 dagen geleden
Meest gelezen



HET KONTAKT OP FACEBOOK }
Nieuws uit Vianen
9/12
9/12
9/12
9/12
9/12
Nieuwsoverzicht
-
Laatste open repetities Watervlucht in 2019
16:00
-
Aanmelden voor glasvezel in Vijfheerenlanden kan nog
19 uur geleden
-
Gemeente Vijfheerenlanden krijgt eigen geboorteboekje
20 uur geleden
-
Vrijwilligers Welzijn Vianen in het zonnetje gezet
21 uur geleden
-
Slordig Viko herpakt zich na rust
22 uur geleden