• Hans, Roland en Jelle hebben hart voor hun vak.
• Hans, Roland en Jelle hebben hart voor hun vak. (Foto: Peter Verbeek)

De Goeij opnieuw in de prijzen bij vakwedstrijd

  •   627 keer gelezen

VIANEN • Bij de driejaarlijkse vakbeurs van de Verenigde Amsterdamse Slagers (VAS) in Nieuwegein was het weer raak voor de producten van traiteurslagerij De Goeij. Elf van de vijftien ingestuurde producten vielen in de prijzen, waarvan vier zijn bekroond met goud met ster.

Hans en Esther de Goeij hebben geen natuurlijke opvolgers en denken al langer na over het voortbestaan van hun zaak. "Dat is dusdanig geregeld dat het bedrijf verder kan, mocht een van ons tweeën voortijdig wegvallen," vertelt Hans.

Één van de zaken waar hij aandacht voor heeft, is het overdragen van zijn kennis op een nieuwe generatie ambachtelijke slagers. Ook zelf blijft hij zich ontwikkelen.

"Ik heb mijn diploma's al lang geleden gehaald. Ik ben nu bezig mijn kennis op te frissen, en ik hoop dat ik me binnenkort Meester-slager mag noemen. Daar zijn er nu slechts vijf van in Nederland!"

Jonge slager
Roland Schneiders en Jelle Hovens zijn twee jonge mensen die bij De Goeij veel verantwoordelijkheid hebben voor specifieke onderdelen van het slagersvak. Schneider is pas 23 en werkt er al zes jaar. Aanvankelijk als winkelmedewerker, maar omdat hij liever werkzaam was in de productie, schoof hij anderhalf jaar later door naar de worstmakerij en de verwerking van varkens- en rundvlees.

"Ik heb de opleiding tot Meester-worstmaker gevolgd. Ik slaagde toen ik 20 was en was daarmee de jongste van ons land. Door het meedoen aan vakwedstrijden blijf ik me ontwikkelen. In overleg met Hans krijg ik alle ruimte om nieuwe producten te ontwikkelen en toe te voegen aan het winkelassortiment. Ik heb een vak met veel afwisseling dat me geen moment verveelt. Voorafgaande aan de Paardenmarkt heb ik vijf dagen achter elkaar honderden liters erwtensoep gemaakt, en evenals de rookworsten vlogen die de deur uit."

Kok
Jelle Hovens was voorheen kok en zocht naar een nieuwe uitdaging buiten de horeca. Die heeft hij gevonden bij De Goeij, die een jaar geleden via een vacature liet weten op zoek te zijn naar een kok voor de bereiding van afhaalmaaltijden, catering en het werk in zalencentrum 't Klooster en de Kloostertuin.

"Dat gaat veel verder dan stamppotjes, want ik maak daarnaast soepen, salades, wraps, oosterse kip- en gehaktbroodjes en kleine lekker hapjes. Daarnaast verzorg ik bbq-workshops en –demo's. Samen met Roland heb ik een aantal van de ingestuurde producten voor de VAS gemaakt, en het is geweldig dat de keurmeesters daar zo enthousiast over waren. Dat is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn, en is heel motiverend om nóg verder te komen in dit mooie vak."

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }