Foto: Aangeleverd

Simon Timmerman stopt als voorzitter COC Midden-Nederland

  •   240 keer gelezen

UTRECHT • Oud-Vianees Simon Timmerman gaat stoppen als voorzitter van COC Midden-Nederland. Na ruim vier jaar kiest hij niet voor een derde termijn bij de vereniging die optreedt als belangenbehartiger voor lesbiennes, homo's, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI).

"Ik kijk met veel trots terug op de bijdrage die heb ik kunnen leveren de afgelopen vier jaar", aldus Timmerman in een brief aan de leden. Op 18 januari neemt hij officieel afscheid tijdens een receptie ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van COC Midden-Nederland in de Utrechtse Nicolaikerk.

Toewijding en energie
Nadat hij eind 2015 afscheid nam als voorzitter van Stichting PANN, trad hij in december van dat jaar toe tot het bestuur van COC Midden-Nederland. "Sinds ik eind 2015 door u werd gekozen heb ik mij keihard ingezet voor onze vereniging en de belangen van LHBTI's in onze regio. Mijn rol als voorzitter heb ik altijd gezien als een tweede, en hele leuke, baan. Dit deed ik altijd zeer gemotiveerd, met veel toewijding en energie. Ik heb geconcludeerd dat ik diezelfde motivatie, toewijding en energie niet nogmaals een termijn kan leveren bij COC Midden-Nederland", aldus Timmerman in zijn brief aan de leden.

Regenboogvlaggen
Als voorzitter van COC Midden-Nederland leidde hij onder andere in 2016 een campagne om meer Regenboogvlaggen te hijsen in gemeenten in Midden-Nederland, en in de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 sloot hij een recordaantal Regenboog Stembusakkoorden.

Ook was hij namens het COC organisator van de jaarlijkse Walk of Love in Utrecht, de indrukwekkende herdenking na de aanslag in Orlando (2016), de manifestatie 'Love Shine A Light' (2019) op het Domplein als reactie op de Nashville Verklaring en de jaarlijkse Regenboog Monitor.

"Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de leden de afgelopen jaren, de samenwerking met vrijwilligers en bestuursleden, en alle andere mooie mensen die ik binnen en buiten onze vereniging heb mogen ontmoeten", aldus Timmerman.

Vacature 
Het bestuur van COC Midden-Nederland heeft besloten om direct een vacature voor het werven van een nieuwe voorzitter open te stellen. Kandidaten kunnen zich met motivatiebrief en actueel CV melden tot en met 20 december. De vacature is HIER te lezen.

COC Midden-Nederland
Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland.

COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC's en is actief in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel.

Meer informatie op www.cocmiddennederland.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }