• Karin en Pieter nemen een voorschot op het wijn-spijs event.
• Karin en Pieter nemen een voorschot op het wijn-spijs event. (Foto: Peter Verbeek)

Genieten van de smaken van het leven

  •   263 keer gelezen

HOEF EN HAAG • In 'De Keuken van Hoef en Haag' kunnen, op zaterdag 16 november vanaf 16.30 uur, maximaal vijftig personen genieten van een culinair avontuur. Die staat in het teken van wijn en daarbij passende gerechtjes.

Pieter van den Burg is dit jaar begonnen met RejoiceWijn. Hij houdt zich bezig met het inkopen van wijn en het verkopen daarvan via zijn webwinkel. Tevens houdt hij, op alle mogelijke locaties, wijnproeverijen, vaak in samenwerking met restaurants uit de regio.

"Ik ben een liefhebber met een voorkeur voor wijnen uit Alto Adige", merkt Pieter van den Burg op. "Dat is een klein wijngebied in Zuid-Tirol in Italië, met domeinen die vaak, vooral voor rode wijn, druiven verbouwen die in andere gebieden niet voorkomen. Kwaliteit is het devies en dus worden, in beperkte oplages, wijnen gebotteld van licht fris wit tot sappig en vol rood. Ik betrek omstreeks zeventig wijnen van tien wijnhuizen."

Ontmoetingsplek
Onlangs kwam Van den Burg in gesprek met Karin Kramer. Zij runt sinds vier maanden 'De Keuken van Hoef en Haag', een lunchrestaurant waar gerechten als soepen, taarten, salades en tomatentapenades zelf worden bereid.

"We schenken de lekkerste koffie van de regio, maken zoveel mogelijk gebruik van biologische streekproducten en serveren vreselijk lekkere gerookte zalm."

'De Keuken van Hoef en Haag' is tevens een ontmoetingsplek voor bewoners uit de wijk. Het dorpscomité vergadert er, het was het begin- en eindpunt van de Halloweenoptocht, en naast allerlei nieuwe kinderactiviteiten organiseert Karin elke laatste vrijdag van de maand een aanschuifmaaltijd.

Laagdrempelig
Als startende ondernemers hebben Karin en Pieter de handen in elkaar geslagen om samen in een groeiende wijk een laagdrempelig wijn-spijs event te houden. Bij de hapjes moet worden gedacht aan onder andere borrelplanken met vleeswaren, zalm en diverse kaassoorten, passend bij de wijnen die RejoiceWijn gratis schenkt. Voor de gerechtjes wordt een schappelijke prijs in rekening gebracht.

"Dit wordt culinair genieten in een informele sfeer", benadrukken Karin en Pieter.

Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 13 november via 06-25076301 of 06-83326677.

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }