• Bert Wiekens en Sandra Hofhuis ondertekenen het contract.
• Bert Wiekens en Sandra Hofhuis ondertekenen het contract. (Foto: Dick Aanen)

BSO Wijs! volgend jaar ook in Hagestein

  •   576 keer gelezen

HAGESTEIN • BSO Wijs! opent in het voorjaar van 2020 een nieuwe locatie in het Dorpshuis van Hagestein. Eigenaar Sandra Hofhuis ondertekende dinsdagmiddag een overeenkomst met Bert Wiekens, de voorzitter van het dorpshuisbestuur.

BSO Wijs! is een BuitenSpeelOpvang en heeft zes vestigingen in de provincie Utrecht/Gelderland. De organisatie is al enkele jaren actief in Vianen, waar naschoolse opvang in de natuur geboden wordt met het speelterrein achter sporthal Helsdingen als vertrekpunt.

De uitbreiding naar een extra locatie bij dorpshuis De Biezen en de Meester Vosschool is een logische stap, vindt Sandra Hofhuis. Het heeft alles te maken met de gestage groei van het nieuwe dorp Hoef en Haag en de voorlopige huisvesting van de vier nieuwe scholen bij de Meester Vosschool.

Het is de bedoeling dat schoolkinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 vanaf het voorjaar op maandag, dinsdag en donderdag na schooltijd vanuit deze locatie naar buiten gaan. Sandra Hofhuis: "We halen de kinderen per bakfiets op, we gaan hier in het dorpshuis even naar binnen om wat te eten en te drinken en gaan daarna lekker de natuur in. De ene keer gaan we naar de recreatieplas, een andere keer naar de kinderboerderij of naar een andere avontuurlijke locatie."

Sport en spel
De kinderen doen sportactiviteiten of spelletjes: knutselen, bomen klimmen, vissen en veel andere activiteiten. Sandra: "Kinderen leren bijvoorbeeld ook wat ze allemaal kunnen doen met een zakmes of hoe ze een vuurtje moeten stoken. Het zijn echt een beetje scouting-achtige activiteiten."

Buitenspelen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, vindt Sandra. "Het is ontzettend leuk, maar ook heel gezond. Het is een middag vol bewegen, waarbij de coördinatie en motoriek wordt ontwikkeld. Kinderen leren omgaan met hun omgeving en de risico's die erbij horen. Het gaat er vooral om dat ze zelf leren ontdekken. Ze worden zelfredzaam en leren wat het is om verantwoordelijkheid te dragen."

Als het echt heel slecht weer is kunnen de kinderen gebruikmaken van de gymzaal.

'Meer reuring'
Bert Wiekens vindt het geweldig dat BSO Wijs! heeft gekozen voor het dorpshuis. "Een paar jaar geleden was het dorpshuis een beetje ingeslapen. Maar we hebben ervoor gezorgd dat er weer wat meer reuring en jolijt komt. Zo bieden wij inmiddels onderdak aan een huisartsenpost, een fysiotherapeut, de GGD en het consultatiebureau. En natuurlijk de weekmarkt op woensdag. En de BSO is een heel welkome aanvulling."

www.bsowijs.nl

Dick Aanen

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }