• In 2018 werd er ook over een Viaans Dictee gebogen.
• In 2018 werd er ook over een Viaans Dictee gebogen. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

Viaans Dictee in Oosterlicht College

  •   371 keer gelezen

VIANEN • Na de succesvolle doorstart in 2018 houdt Stichting Leergeld Vianen op donderdag 21 november opnieuw het Viaans Dictee.

Dit jaar vindt het evenement plaats in het Oosterlicht College Vianen. Ook dit jaar zijn er weer twee varianten. Om 16:30 uur start het Kinderdictee voor leerlingen van de basisscholen. Het is geschreven door Ans Metselaar en zal worden voorgelezen door wethouder Tirtza Kamstra.

Om 20:00 uur begint het Groot dictee voor volwassenen en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dit 200 woorden tellend Groot Dictee is geschreven door schrijfster Nicole Harmsen en wordt voorgelezen door oudburgemeester Wim Groeneweg.

De catering en het diner van deze dag is in handen van leerlingen van de Horeca-opleiding van het Oosterlicht College. De opbrengst van de evenementen komt ten goede aan het werk van Stichting Leergeld Vianen.

Inschrijven
Deelnemers aan het Groot Dictee strijden om een wisselbeker. Het is de bedoeling dat de deelnemers zich laten sponsoren door vrienden en familieleden. Dat kan per goed geschreven woord, maar ook door een vast bedrag. Het bedrag komt in zijn geheel ten goede aan de Make-Over die de stichting in de maand december aanbiedt aan kinderen van gezinnen waarvan het inkomen op, of soms zelfs onder de bijstandsnorm zit.

Deelnemers kunnen zich zowel individueel als per team van drie/ vier personen inschrijven. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de site www.eventbrite.nl/viaans-dictee. Tarieven voor deelname variëren van 6 euro (per kind) tot 52 euro (per team van vier volwassenen). Vragen? Mail dan naar a.metselaar@oosterlicht.nl of l.p.noordzij@gmail.com.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }