Foto: Nico Van Ganzewinkel

Steeds meer vrijwilligers voor Actie Schone Voorstraat

  •   535 keer gelezen

VIANEN • Vorig jaar, op 6 oktober, maakten enkele enthousiaste vrijwilligers de net opgeleverde Voorstraat voor de eerste keer schoon.

Met door de gemeente beschikbaar gestelde knijpers verdween alle zwerfvuil in een uurtje in de vuilniszakken en was de Voorstraat netjes opgeruimd. Na de gedane arbeid smaakte de koffie bij ZAS & Fratsen extra lekker. Besloten werd elke eerste zaterdag van de maand om 10 uur een rondje te maken.

"In de loop van het jaar sloten steeds meer vrijwilligers die ons bezig zagen, zich bij ons aan", zegt initiator Rob van der Wiel. Van de vijftien die inmiddels op het maillijstje staan, zijn er nu gemiddeld per keer ongeveer zes actief.

Van der Wiel: "Voor het team is het extra stimulerend om te horen dat winkeliers en publiek onze actie waarderen en te zien dat steeds vaker tot het oprapen van zwerfvuil wordt overgegaan." Afgelopen zaterdag 5 oktober zat het eerste jaar erop en werd de koffie versierd met gebak.

"Succes, plezier, contact en voldoening maken dat we doorgaan", benadrukt Van der Wiel. "Ieder die zich wil aansluiten kan meedoen: de historische binnenstad biedt zo nodig naast de Voorstraat nog volop kansen."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }