Foto: Aangeleverd

Zevenhuizen: 'Geen fouten bij verbouwing synagoge'

  •   411 keer gelezen

VIANEN • Wethouder Huib Zevenhuizen heeft donderdag tijdens de raadsvergadering van de gemeente Vijfheerenlanden met kracht afstand genomen van de kritiek van de historische vereniging over de gang van zaken bij de restauratie/verbouwing van de (voormalige) synagoge aan de Bakkerstraat 8 in Vianen. 

"De restauratie is met zorg uitgevoerd, volledig volgens de verstrekte vergunning. De eigenaar heeft geen fouten gemaakt. En de suggestie dat de gemeente er een potje van heeft gemaakt, werp ik verre van mij."

Volgens Zevenhuizen wordt ten onrechte door de historische vereniging de indruk gewekt dat er een plavuizen vloer is gesloopt. "Er was sprake van een rotte houten vloer." De banken die zijn verwijderd zullen na restauratie weer netjes worden teruggeplaatst, verzekerde de wethouder.

Vergunning
Wethouder Zevenhuizen benadrukte dat de historische vereniging vanaf het begin aan tafel had gezeten met de erfgoedcommissie en dus precies wist wat er zou gebeuren. "Men had ook kunnen reageren op de vergunning." De eigenaar heeft volgens Zevenhuizen slechts één klein foutje gemaakt. "Men heeft namelijk verzuimd om de erfgoedcommissie op de hoogte te stellen bij de start van de werkzaamheden."

In een eerdere reactie had de gemeente nog toegegeven dat er in het verleden fouten zijn gemaakt en dat die fouten hun doorwerking hebben in het heden. "Door deze fouten konden wij in dit geval niet handhaven. De gemeente doet er alles aan om dit in de toekomst te voorkomen"

Er zijn door de politiek diverse schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Zevenhuizen is intern nog aan het uitzoeken wat de gemeente nu wel of niet verkeerd heeft gedaan. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }