Tijl Uilenspiegel opent Kinderboekenweek feestelijk en knallend

  •   187 keer gelezen

VIANEN • Op de Tijl Uilenspiegel in Vianen is dinsdag de Kinderboekenweek feestelijk en knallend geopend.  

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: 'Reis mee!' waarbij de verschillende vervoersmiddelen centraal staan. 

De hal van de school was tijdens de opening een stationshal geworden. Een conducteur liep rond en kwam allerlei reizigers uit verschillende landen tegen. De conducteur had samen met de kinderen een aantal vragen voor de reizigers en de kinderen leerden allerlei nieuwe woorden in verschillende talen. 

Iedere groep heeft vervolgens een boek voor de klas cadeau gekregen. Als slot van de opening  en zijn de 'startraketten' afgegaan waarmee de Kinderboekenweek op school officieel is geopend.

Lezen
Lezen en leesplezier wordt op de Tijl Uilenspiegel belangrijk gevonden. Daarom worden er de komende weken verschillende activiteiten georganiseerd om hier extra aandacht aan te geven. 

Oudere leerlingen lezen voor aan jongere leerlingen; er is een 'vervoersmiddelen-dag' waarop de kinderen met hun eigen vervoersmiddel een verkeersparcours op het schoolplein afleggen; het Kinderboekenweek lied: 'Reis je mee?' wordt aangeleerd en de dans die daarbij hoort wordt ingestudeerd. Tot slot wordt de Kinderboekenweek feestelijk afgesloten. 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }