(Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Paardenmarktkermis houdt een prikkelarm uurtje

  •   1256 keer gelezen

VIANEN • Tijdens de Paardenmarktkermis op donderdag 10 oktober wordt tussen 15:00 en 16:00 uur een prikkelarm uurtje gehouden.

Het is voor het eerst dat er een dergelijk uur is georganiseerd op de kermis in Vianen, een uur waarop trouwens iedereen gewoon naar de kermis toe kan gaan. "Het is dus geen besloten uurtje, maar een uur waarin de prikkels van licht en geluid een stuk minder zijn dan wanneer alles voluit aan staat", legt Miranda Baars van Project Amazing uit.

Miranda heeft een puberzoon die slecht de normale kermisprikkels verdragen kan, maar die toch graag over de kermis slentert. Daarom ging Miranda in gesprek met het Paardenmarktcomité met het eerste prikkelarme kermisuurtje in Vianen tot gevolg.

Mensen met bijvoorbeeld epilepsie kunnen ook baat bij dit rustige kermisuurtje hebben.

Miranda Baars benadrukt dat niet om klokslag 16:00 uur op donderdag alle toeters en bellen weer voluit aangaan. Zij zegt: "Als duidelijk is dat er rond vieren nog aardig wat mensen lopen die speciaal voor dit rustige uurtje komen, dan wordt de tijd gewoon iets verlengd. Zeker ook omdat jongens en meisjes die naar de dagbesteding gaan, vaak pas rond half vier weer terug in Vianen zijn."

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }