VHL-Lokaal heeft vragen naar aanleiding van uitspraken wethouder over zonnepanelen

  •   323 keer gelezen

LEERDAM • De fractie van VHL-Lokaal zet haar vraagtekens bij een uitspraak van wethouder Middelkoop over weilanden vol zonnepanelen in het tijdschrift de Domphoorn.

In het tijdschrift van de Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden stuit VHL-Lokaal op de stelling dat 'minder uitstoot van stikstof in de land- en tuinbouw een andere aanpassing vereist van de productieprocessen'. 

VHL-Lokaal: "Onze wethouder van Landbouw, de heer Middelkoop, geeft in dit tijdschrift zijn reactie door middel van de volgende uitspraak: 'Meer investeren in weilanden vol zonnepanelen. Als boeren dat willen kan dat. Het is immers hun eigen grond.'"

Volgens de fractie doet de wethouder hier echter uitspraken die niet juist zijn. 

"In onze gemeente hebben wij nog steeds geen regels en afspraken hierover gemaakt. De wethouder wekt hier verkeerde verwachtingen. Zolang raad en college nog geen uitspraken hebben gedaan over bovenstaande kan de wethouder niet op eigen houtje spreken, maar moet hij dit altijd namens het college doen", is de mening van VHL-Lokaal. 

Vragen
Het artikel heeft tot een aantal vragen aan het college van burgemeester en wethouders geleid. De fractie van VHL-Lokaal wil bijvoorbeeld weten of het college op de hoogte is van de uitspraak van wethouder Middelkoop. Daarnaast wil de fractie weten of de wethouder met zijn uitspraak het standpunt van het college verwoordt. 

"Als dat is, wat is dan de reden dat de raad niet over deze standpunten is geïnformeerd en heeft kunnen besluiten?"

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }