Met 'Het Land van Brederode' naar Amersfoort

  •   139 keer gelezen

VIANEN • De Historische Vereniging 'Het Land van Brederode' houdt in samenwerking met Jan Niessen, schrijver van het boek 'Johan van Oldenbarnevelt. Vormgever van de Republiek', de najaarsexcursie 2019 naar Amersfoort.

De stad waar van Oldenbarnevelt geboren is en zijn jeugd heeft doorgebracht. Bezocht worden de plaatsen die herinneren aan Van Oldenbarnevelt, maar de mooie stadswandeling laat ook het middeleeuwse Amersfoort zien. In 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten. De stad kreeg in de Middeleeuwen zelfs grote betekenis als bedevaartsoord (het Mirakel van Amersfoort).

Deelnemers worden ontvangen in 'de Observant' een voormalige klooster, hier start de stadswandeling en komen de deelnemers ook weer terug voor de lunch. In de middag de mogelijkheid om de themavoorstelling 'Johan en Maurits – van vriend tot vijand' in Museum Flehite te bezoeken.

De najaarsexcursie wordt gehouden op zaterdag 19 oktober, vertrek om 9.00 uur van het evenemententerrein in Vianen. Kosten voor deze excursie, inclusief reis en lunch, bedragen 37,50 euro. Leden en niet-leden kunnen zich aanmelden via: secretariaat@hetlandvanbrederode.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }