Muziekschool Vianen wordt Muziekschool Vijfheerenlanden

  •   142 keer gelezen

VIANEN • Muziekschool Vianen wordt Muziekschool Vijfheerenlanden en daarom kan iedereen een kijkje komen nemen in de muziekschool.

De Open Dag is op zaterdag 5 oktober van 12:00 tot 14:00 uur in het Oosterlicht College Vianen, waar Muziekschool Vianen gehuisvest is. Er kunnen instrumenten worden bespeeld, er zijn optredens en bandjes, er wordt informatie gegeven en er kan worden ingeschreven voor muzieklessen.

Oosterlicht
De muziekschool heeft een nauwe band met het Oosterlicht College, bij de recent verbouwing is ook rekening gehouden met de wensen van de muziekschool. Sinds 1 september 2007 is de muziekschool ondergebracht in het Oosterlicht op de Uithoflaan. Er wordt gebruik gemaakt van de techniek, het podium en de lokalen.

Het begon allemaal echter in juni 1988. Vier docenten startten de muziekschool als maatschap in de Titus Brandsmaschool. Hierna was de muziekschool nog gehuisvest in de Stadshof en achtereenvolgens in basisschool De Brug. Het lijkt erop dat de muziekschool zijn definitieve plek heeft gevonden op het Oosterlicht College.

Momenteel zijn alle populaire instrumenten vertegenwoordigd  op de muziekschool en worden er ook bandlessen gegeven.

Vereniging
Tot nu toe had de muziekschool de stichting als rechtsvorm. Vanaf dit nieuwe seizoen is dit de verenigingsvorm met als naam: Muziekschool Vijfheerenlanden. 

Naast de muzieklessen worden ook basisscholen door de muziekdocenten bezocht en worden er projecten afgenomen in het onderwijs, uitgevoerd door specialisten.

Nieuwe cursussen: na de herfstvakantie start docente Tessa van Breugel de Algemene Muzikale Vorming (AMV) op voor kinderen uit groep 3 tot en met 6. Dit gaat gebeuren op de woensdagmiddag. Op de site komt actuele informatie, op de Open Dag kan al ingeschreven worden.
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }