Opening Zwemvierdaagse door wethouder Kamstra

  •   109 keer gelezen

VIANEN • Team Sportservice Vianen en zwembad Helsdingen Sport en Cultuur, gemeente Vijfheerenlanden, hebben de handen ineengeslagen voor de 31ste editie van de Zwem4Daagse.

Maandag 23 september om 17:15 uur geeft wethouder Tirtsa Kamstra het startsein. Tot en met vrijdag 27 september kan gezwommen worden voor het eremetaal. De hele week worden naast het baantjes zwemmen ook andere activiteiten gehouden.

Maandag is wethouder Kamstra, die Jeugdzorg, Onderwijs, Sport en bibliotheken in haar portefeuille heeft, aanwezig voor de officiële aftrap van het vijfdaagse evenement. De deelnemers kiezen of zij 250 meter, 500 meter of een kilometer zwemmen. Na vier keer deze afstand te hebben gezwommen, krijgen zij de officiële Zwem4Daagse-medaille uitgereikt. Dagelijks zijn er drie tijdsblokken waarop kan worden deelgenomen: van 7:00 tot 10:00 uur, van 13:00 tot 15:00 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. 

Side-events
Naast het baantjes zwemmen worden er door diverse aanbieders extra activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld maandag een glijbaan voor een extra snelle start en komt de Reddingsbrigade Vianen op woensdag een activiteit verzorgen in het doelgroepenbad.

Goede doel
Dit jaar wordt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Vianen als goed doel gekoppeld aan de Zwem4Daagse.

Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit Vianese gezinnen met weinig financiën toch mee kunnen doen met sportieve of creatieve activiteiten. Voor hen betaalt Jeugdfonds Sport en Cultuur de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Inschrijven
Deelname kost 8,50 euro (tot en met 15 jaar) of 11,50 euro (voor 16 jaar en ouder). Inschrijven bij de start van de Zwem4Daagsekan ook. De inschrijfkosten zijn in dat geval hoger.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }