Groep 7 en 8 van basisschool De Voorhof krijgen tips van fractievoorzitter Dico Baars.

  •   181 keer gelezen

VIANEN • Dico Baars, fractievoorzitter van de ChristenUnie, heeft maandagochtend een gastles geven aan de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Voorhof in Vianen. 

De kinderen werken met IPC, de methode waarin geschiedenis, aardrijkskunde, natuur , burgerschap en techniek geïntegreerd aangeboden wordt met thema's. Op dit moment zijn de kinderen bezig met het thema: 'Voortrekkers van verandering'. Hierin gaat het over het recht om te stemmen, over beslissen wie ons land zal leiden, over de Nederlandse politiek, over het oprichten van een politieke partij en het zijn van een goede leider. 

Dico Baars heeft een interessante gastles gegeven en de kinderen wat geleerd over de Nederlandse politiek, over het binnenhof in Den Haag, over belangrijke kinderwetten en over Prinsjesdag.  

De kinderen dachten ook in verschillende partijen na over de volgende stelling: 'Scholen worden afgeschaft, voortaan krijgt iedereen thuis les via de computer'. Uiteindelijk hebben de negen woordvoerders van de partijen hun standpunt gepresenteerd.

Tijdens Prinsjesdag wordt er op De Voorhof gestemd voor de leerlingenraad.  

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }