V.l.n.r. Maurice Anderson, Rick van Zanten, Irma de Groot en Robbert Bakker.
V.l.n.r. Maurice Anderson, Rick van Zanten, Irma de Groot en Robbert Bakker. (Foto: Dick Aanen)

Korte lijnen tussen VianenFysio en Annatommie

  •   keer gelezen

VIANEN • VianenFysio maakt sinds twee jaar deel uit van een groot netwerk van fysiotherapiepraktijken die nauw samenwerken met orthopedisch centrum Annatommie Medisch Centrum, gevestigd op bedrijvenpark Papendorp in Utrecht. Annatommie mc is een particuliere kliniek met inmiddels acht vestigingen in het land.


"Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking", zegt Robbert Bakker, die de fysiotherapiepraktijk in Vianen in 2015 samen met Rick van Zanten startte. "De lijntjes zijn kort. Als we een patiënt willen doorverwijzen, dan is een mailtje of telefoontje genoeg."

Ook orthopedisch chirurg Maurice Anderson van de Utrechtse kliniek ziet de voordelen. "In ons centrum hebben wij alles in huis als het gaat om behandeling van het beweegapparaat: we maken mri-scans, röntgenfoto's, we stellen diagnoses, maken een behandelplan en opereren als dat nodig is. Groot voordeel is dat wij heel snel kunnen werken, dus geen wachttijden. Bij een ziekenhuis kan het zomaar zes of zeven weken duren voordat er een diagnose wordt gesteld. Bij ons kan dat meestal binnen twee of drie dagen."

Zelfde protocollen
Volgens Maurice gebeurt het heel vaak dat patiënten na een operatie of zelfs zonder operatie weer worden terugverwezen naar VianenFysio. Maurice: "VianenFysio gebruikt dezelfde protocollen als wij en hun werkwijze sluit naadloos aan op die van ons. Ook zij zijn niet zo van het aaien, maar gaan actief met hun patiënten aan de slag met intensieve training."

Irma de Groot uit Ameide kan daar over meepraten. "Ik heb altijd gevoetbald. Vorig jaar heb ik voor de tweede keer m'n kruisband gescheurd. Dat gebeurde bij een abrupte beweging tijdens een wedstrijd op kunstgras. Ik ben door Robbert en Rick doorverwezen naar Annatommie. In de kliniek in Utrecht is een scan gemaakt, vervolgens ben ik daar geopereerd en weer terugverwezen naar VianenFysio. Ik ben twee keer per week via conditie- en krachtoefeningen heel intensief gaan trainen aan m'n herstel. Het resultaat is geweldig. Voetballen doe ik niet meer, maar ik ben wel heel fanatiek bezig met bootcamp en hardlopen. M'n knie is weer heel sterk."

Aanbod
Sinds begin 2017 is de VianenFysio gevestigd op de hoek van de Kerkstraat/Koestraat. Het aanbod van diensten bestaat naast algemene fysiotherapie uit dry needling, medische fitness voor groepjes, sportspecifieke hersteltraining en oefentherapie voor beweeggroepen. Voor sportgerelateerde behandelingen kunnen Rick en Robbert altijd gebruik maken van Sport en Bewegen in de Badhuisstraat.

www.vianenfysio.nl

www.annatommiemc.nl

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier