Aqua Zoo Leerdam zoekt namen voor babyhaaitjes

  •   65 keer gelezen

LEERDAM • De onderwaterdierentuin Aqua Zoo in Leerdam heeft in het zeeaquarium al enkele jaren een echtpaar epaulethaaien. Deze haaien zijn al geruime tijd zo verliefd dat ze eieren zijn gaan leggen.  

Voor het uitkomen van deze eieren zijn deze overgebracht naar de speciale haaiencrèche. Hierin zijn de groei en ontwikkeling van de haaienvisjes in het ei goed te volgen. Inmiddels zijn er al drie eieren uitgekomen en zwemmen er drie babyhaaitjes van ongeveer 15 centimeter rond.  

Namenwedstrijd
De haaitjes hebben nog geen naam. Aangezien het hier echte Leerdamse haaien betreft zou het geweldig zijn als de scholen en kinderen meedoen aan een namenwedstrijd. In verband hiermede is een wedstrijd uitgeschreven. Alle klassen van scholen in Leerdam, Vianen, Zederik en wijde omgeving mogen meedoen. Ook individueel mogen kinderen namen indienen.

Suggesties voor namen kunnen onder vermelding van school, klas en adres of individueel door kinderen onder vermelding van naam, leeftijd en adres gemaild worden naar : info@aquazoo-leerdam.nl.

Uit de inzendingen zullen door een jury namen voor de drie haaien worden gekozen. De winnende klas of kinderen zullen in Aqua Zoo ontvangen worden en mogen een prijs in ontvangst nemen. De inzendingstermijn sluit op zaterdag 12 oktober.

Dierendag
Ter gelegenheid van dierendag, 4 oktober, zullen op zaterdag 5 oktober naast de bezichtiging van de ruim veertig vivariums, zoals de haaiencrèche, speciale activiteiten plaats vinden. Denk aan een duikbotenrace, onderzoek doen met microscopen, onderwaterdrones, speurtochten en nog veel meer.

De onderwaterdierentuin is in verband met de herfstvakantie dagelijks extra geopend van zaterdag 12 tot en met zondag 27 oktober, van 13:00 tot 17:00 uur. Meer informatie: www.aquazoo-leerdam.nl.

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }